Afbeelding
Shutterstock

VSCO’61 verliest bij ZAC in Zwolle

17 maart 2024 om 15:09 Voetbal

In de uitwedstrijd tegen ZAC verliest VSCO’61 de wedstrijd na een zwakke start. Gedurende de eerste helft kwam VSCO’61 wel steeds beter in het spel, maar de opgelopen averij kon niet meer recht gezet worden.

Bij VSCO’61 ontbraken Ruben van de Kooi (blessure), Arjan van ’t Ende (schorsing) en Hans van Renselaar (gebroken pols). Hoofdtrainer Henrico Mud moest daarom wat schuiven in het elftal. De oorzaak van het zwakke begin moet daarin echter niet gezocht worden, maar wel hoe makkelijk ZAC op voorsprong kwam. In de 7e minuut was het al raak. Een verre ingooi werd door VSCO’61 niet goed ingeschat en Robbin Bastiaan kon van dichtbij bij de eerste paal de 1-0 aantekenen. Na een minuut of twintig spelen kwam VSCO’61 beter in het spel, maar een onnodige overtreding binnen de zestien leverde ZAC een penalty op waarmee Okke Scholten wel raad wist (2-0).

Een paar minuten later wist VSCO’61 de aansluitingstreffer te scoren via een mooi afstandsschot van Niels Elzerman (2-1). Vlak voor rust vergreep Uzair Goelab zich aan Jarno Osseweijer en mocht met rood van het veld af. ZAC moest dus na rust verder met tien man en VSCO’61 wisselde aanvallend. Jarno Osseweijer bleef achter in de kleedkamer en voor hem kwam spits Jeroen van de Kolk binnen de lijnen.

Maar wat VSCO’61 ook probeerde, tot kansen kwam het niet. ZACverdedigde met man en macht en wist VSCO’61 vrij eenvoudig van scoren af te houden. Aan de andere kant moest VSCO’61 waakzaam zijn voor de uitbraken van ZAC.

Een kwartier voor het eind van de officiële speeltijd trof Joey Groen rechtstreeks uit een corner de tweede paal. Namens VSCO’61 was Jan van ’t Oever nog het dichtstbij een treffer, maar hij kon de bal onvoldoende vaart meegeven met zijn kopbal. In blessuretijd besliste invaller Wouter Poppet de wedstrijd door de 3-1 binnen te schieten.