Afbeelding
Shutterstock

VSCO’61 in slotfase langszij tegen VIOS Vaassen

4 februari 2024 om 14:22 Voetbal

In de thuiswedstrijd tegen VIOS Vaassen wist VSCO’61 in de laatste minuut een gelijkspel uit het vuur te slepen. Daarmee werd de aan het begin van de tweede helft opgelopen achterstand weggepoetst.

Gemakkelijk ging het niet, maar het puntje werd dankbaar gekoesterd. Het eerste deel van de eerste helft was voor VSCO’61. Het mocht echter wel van geluk spreken dat VIOS Vaassen in de tweede minuut verzuimde om de score te openen. Een foute breedtepass kwam in de voeten van Noah Tuasela die alleen op doelman Django van der Landen kon afgaan, maar zijn lob over de doelman verdween naast het doel. De kansen waren verder in de eerste helft schaars. Gedurende de eerste helft hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht. Na een halfuur spelen kreeg VSCO’61 een grote kans om de score te openen. Remon van der Graaf speelde zich knap vrij op rand zestien en alleen voor doelman Robin de Vries wist de blonde aanvaller van VSCO’61 niet te scoren.

Het begin van de tweede helft was voor VIOS Vaassen dat gedreven uit de kleedkamer kwam. De eerste de beste corner werd binnengekopt door Joas Pol, maar scheidsrechter Aukema had een duwfout tegen doelman Django van der Landen geconstateerd en werd het doelpunt afgekeurd. Een minuut later wees de arbiter naar de stip. In een zuiver duel om de bal, waar vriend en vijand na afloop over eens was, besliste de leidsman anders. Noah Tuasela pakte dit cadeautje uit en zette daarmee VIOS Vaassen op een 0-1 voorsprong.

VSCO’61 was aangeslagen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het moest daarbij uitkijken voor de snelle uitvallen van VIOS Vaassen. Tien minuten na rust verzuimde Tuasela uit zo’n snelle counter om de voorsprong te verdubbelen. Nadat hij de doelman omspeelt had knalde hij de bal op het doel.Jarno Osseweijer wist met een ferme kopstoot de bal voor de doellijn te keren.Na een uur spelen moest Beert Bonestroo geblesseerd het veld verlaten en tevens werd Remon vander Graaf gewisseld. Voor hen kwamen in de plaats Arjan van ’t Ende en Aron Sleurink. Hierdoor schoof Klaas van Woudenbergh naar de rechtsbuiten positie en nestelde Hans van Renselaar zich naast Youri van Boven in de spits.

VSCO’61 kreeg hierdoor meer aanvallende impulsen, maar moest toch toezien dat op aangeven van Mehmet Ali Akalin aanvaller Noah Tuasela nog een kans kreeg,maar vond doelman Django van der Landen op zijn weg. Ook een schot van grote afstand van Jasper Verstraten verraste bijna de VSCO’61-goalie die te ver voor zijn doel stond.In de slotfase wist VSCO’61 uiteindelijk toch langszij te komen. Tien minuten voor tijd was Hans vanRenselaar al dichtbij de gelijkmaker, maar zijn wegdraaiend schot werd door doelman Robin de Vries uit de benedenhoek getikt. In de laatste officiële minuut van de wedstrijd wist VSCO’61 dan toch te scoren. Een indraaiende voorzet van Arjan van ’t Ende vanaf de rechterflank werd op waarde geschat door Hans van Renselaar en met het hoofd bezorgde hij VSCO’61 dan toch nog een punt.