Herman van der Wal

Dieze West en VSCO’61 delen punten: 1-1

3 maart 2024 om 15:12 Voetbal

In de uitwedstrijd tegen Dieze West wist VSCO’61 met 1-1 gelijk te spelen. Over het geheel van de wedstrijd genomen een terecht punt. De eerste helft was voor het technisch vaardige Dieze West, terwijl in de tweede helft VSCO’61 de betere kansen kreeg.

Al na twee minuten was het bijna raak voor VSCO’61. Door slordig balverlies kreeg Arjan van ’t Ende de bal in de voeten gespeeld. Van zo’n 30 meter schoot hij op doel, waarbij de doelman ternauwernood nog ten koste van een corner redding kon brengen. Hierna was Dieze West enkele malen gevaarlijk. Uit een voorzet van links werd de bal met de binnenkant voet over het doel getild en een kopbal uit een corner ging net naast.

Na 27 minuten spelen werd de doorgebroken Youri van Boven net voor de zestien onderuit getrokken. Je zou denken een vrije trap en rood voor de tegenstander, maar de scheidsrechter besloot tot ieders verbazing een vrije trap aan Dieze West te geven. Hans van Renselaar kreeg vlak voor rust nog een goede kans om VSCO’61 aan een voorsprong te helpen, maar hij schoot voorlangs.

Binnen vier minuten in de tweede helft nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong. Bij een vrije trap werd bij de tweede paal Mohammed El Bounhi over het hoofd gezien, die eenvoudig de 1-0 binnentikte. Na bijna een kwartier spelen in de tweede helft leek VSCO’61 langszij te komen. Niels Elzerman werd door Hans van Renselaar diep gestuurd zijn teruggetrokken voorzet vanaf de achterlijn werd binnengegleden door Youri van Boven. Echter de scheidsrechter nam het onterechte vlagsignaal van de assistent scheidsrechter van Dieze West over en het doelpunt werd afgekeurd.

VSCO’61 ging niet bij de pakken neerzitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwamin de 65e minuut. Beert Bonestroo gaf voor op Hans van Renselaar die vrij de 1-1 binnen kopte. Opnieuw een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter, maar ditmaal nam de scheidsrechter het vlagsignaal niet over. Aan het eind van de wedstrijd kreeg VSCO’61 nog de kans om met de drie punten naar huis te gaan. Niels Elzerman kwam vrij in de zestien, maar besloot af te geven in plaats van zelf te schieten. Zijn breedtepass werd door Remon van der Graaf net naast geschoten.