De selectie van Elburger Sportclub van dit seizoen. Foto: Harry ten Hove

ESC speelt doelpuntloos gelijk in Stroe

18 februari 2024 om 14:40 Voetbal

Elburger Sportclub heeft de uitwedstrijd tegen Stroe met een 0-0 stand afgesloten. Door dit resultaat blijven beide teams in de middenmoot van de 4e klasse B.

Barry Wensink

Het is razend spannend in genoemde klasse. Afgelopen zaterdag kwamen echter slechts acht van de veertien teams in competitieverband in actie. Door de puntendeling hebben de Elburgers dit seizoen tot dusverre twintig punten weten te verzamelen. Het is goed voor de zesde plaats op de ranglijst. Komende zaterdag komt CSV’28 uit Zwolle op bezoek.

Koploper Rood Wit ‘58 uit Putten speelde in en tegen rode lantaarndrager Elspeet. Na een eerste helft waarin de bezoekers op voorsprong kwamen, wist de thuisploeg langszij te komen: 1-1. Het zal tevreden gezichten hebben opgeleverd bij het laaggeklasseerde Elspeet, maar zeker ook bij de concurrenten.

DSV’61 bijvoorbeeld moet nog een wedstrijd inhalen en bij winst zijn de Doornspijkers de nieuwe koploper. Afgelopen zaterdag speelden de oranjehemden in een oefenduel verdienstelijk met 3-3 gelijk tegen VSCO’61. Halverwege stond de derdeklasser uit Oosterwolde op een 1-2 voorsprong. VSCO’61 kwam via Hans van Renselaar op voorsprong en jongeling Pieter Spaan (17) tekende voor de gelijkmaker. Dankzij wederom Van Renselaar stonden de gasten na de eerste drie kwartier op voorsprong. DSV’61 kwam opnieuw langszij en ditmaal via Daan Visser. Vrijwel vanaf de aftrap een nieuwe voorsprong voor de ‘kanaries’ en wel via Niels Elzerman. Patrick Visser bepaalde de eindstand op 3-3.

Zaterdag spelen de Doornspijkers uit bij WZC Wapenveld.

‘t Harde werkte eveneens een oefenwedstrijd af en wel tegen Hulshorst. Op sportpark De Haere werd het uiteindelijk 3-1 voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen kwam Hulshorst op voorsprong, maar een paar minuten later was het Luuk Struik die via een penalty 1-1 wist te maken. Beide teams kregen kansen, waarbij onder andere spits Jari Bakker een mooi aangesneden voorzet van Menno van ’t Hul niet wist te verzilveren. Een 1-1 tussenstand dus halverwege.

In de tweede helft had de thuisploeg het betere van het spel. Het resulteerde rond de 70e minuut in de voorsprong via Stan Timmers. Hulshorst ging op zoek naar de 2-2, maar de treffer viel aan de andere kant van het veld. QuintenTurubassa kwam op vanuit het middenveld en wist met een prachtige pass Stefan Marsman te bereiken. Marsman gaf een voorzet op Henk Elskamp en die wist te scoren. Zaterdag komt VSCO’61 naar ‘t Harde.