Er moet duidelijkheid komen rond de wens van ESC voor een extra veld.
Er moet duidelijkheid komen rond de wens van ESC voor een extra veld. Wijnand Kooijmans

EVV vreest vertraging voor lang-verwachte accommodatie

27 april 2024 om 06:00 Politiek

Volleybalvereniging EVV in Elburg vreest dat haar wens om als vereniging op één locatie te kunnen trainen en spelen opnieuw op de lange baan wordt geschoven. Reden voor Lennert Oosterloo (Algemeen Belang) na een werkbezoek van zijn partij hierover vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. 

Wijnand Kooijmans

In juni 2020 heeft de raad bij de behandeling van het accommodatiebeleid een amendement aangenomen. Daarin werd vastgelegd dat de gemeente een locatieonderzoek uitvoert met als intentie de realisatie van de noodzakelijke voorzieningen voor volleybalvereniging EVV. 

Het onderzoek werd uitgevoerd. maar leidde niet tot de gewenste oplossing. Tijdens de raadsvergadering van oktober 2023 werd door Algemeen Belang en de ChristenUnie een motie ingediend waarin het college werd opgeroepen met EVV in gesprek te gaan over hun wens een eigen voorziening te realiseren in de vorm van een eigen of multifunctionele sporthal. Dat leidde in december tot een brief van het college aan de raad waarin werd gesteld dat EVV afziet van het realiseren van de sporthal, maar wel een sportruimte wenst om als vereniging op één locatie te kunnen trainen. Hierbij werd door de vereniging gesteld dat deze wens niet realiseerbaar is, omdat er onvoldoende sportruimte voor meerdere zaalsportverenigingen beschikbaar is. EVV heeft het college dan ook verzocht om in gezamenlijk overleg met alle zaalsportverenigingen onderzoek te doen naar het ruimtetekort en oplossingen hiervoor aan te dragen. Het college gaf in dezelfde brief aan dat zij op basis van het geldende accommodatiebeleid en het ontbreken van signalen over een tekort aan zaalruimte vooralsnog geen problemen in het ruimtetekort ziet. Wel werd de bereidheid uitgesproken onderzoek te doen naar de toekomstige bezettings- en benuttingsniveau van alle (zaal)sportaccommodaties in de gemeente. Tijdens het werkbezoek van Algemeen Belang heeft het nieuwe bestuur van EVV de wens om één locatie nogmaals herhaald. 

Het bestuur gaf aan op de hoogte te zijn van het toegezegde onderzoek, maar nog niet benaderd te zijn om input te leveren. Daardoor leeft de angst dat hun wens op de lange baan wordt geschoven. Oosterloo wil weten wat de status is van het aangekondigd onderzoek, of de verenigingen hierbij worden betrokken en wanneer men als raad de resultaten van het onderzoek mag verwachten. En of in de tussentijd met verenigingen zoals EVV wordt gesproken over het perspectief voor deze verenigingen. Ook wil Oosterloo een update ontvangen van het college rond de ontwikkelingen bij de andere sportverenigingen en in ieder geval SSS en ESC. Het gaat dan om de realisering van een turnhal en de aanleg van een extra veld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie