Afbeelding
Shutterstock

OWIOS op eigen veld nipt voorbij Dieze West

25 februari 2024 om 14:41 Voetbal

In een spannende wedstrijd tot het laatste fluitsignaal kon OWIOS de punten houden in Oldebroek. Na een 3-1 voorsprong met rust, werd OWIOS in de 2e helft teruggedrongen. Dieze West maakt na een uur spelen de aansluitingstreffer en het laatste half uur kon de wedstrijd alle kanten op. Na 7 spannende minuten blessuretijd kon scheidsrechter Polman – die zijn laatste wedstrijd floot wegens emigratie – affluiten en konden de Oldebroekers drie belangrijke punten bijschrijven.

OWIOS begon gehavend aan de wedstrijd met vijf afwezige basisspelers. Daartegenover stond dat Mike Bastiaan voor het eerst weer in de basis begon. OWIOS begon desastreus aan de wedstrijd. Al na 20 seconden stond Ginaro van Deventer alleen voor keeper Wittingen, maak hij raakte de bal volledig verkeerd. Reeds in de 3e minuut keek OWIOS tegen een achterstand aan. Weifelend optreden in de OWIOS-defensie gaf Abdullah Ben Ali Ahlaq alle ruimte om de 0-1 op het scorebord te zetten. Langzaam kreeg OWIOS wat meer controle. Na een kwartier draaide Mike Bastiaan zichzelf vrij op het middenveld en zijn steekpass zette Cornell Balk alleen voor keeper Nick Bouwman en dat rondde bij bekwaam af.

Na ruim een half uur hield Bouwman ten koste van een corner zijn doel schoon. De corner werd weggewerkt, maar Dennis de Boer pakte deze goed op en draaide weg bij twee tegenstanders. Zijn voorzet was op maat en vervolgens kon Cornell Balk simpel zijn tweede maken en OWIOS op voorsprong zetten. Vlak voor rust kwam OWIOS op een ogenschijnlijke comfortabele voorsprong. In de laatste linie werd getreuzeld en met het opjagen ontfutselden Mike van ’t Oever en Cornell Balk de bal en gaf Cornell Balk vrije doortocht naar het doel van Dieze West. In het strafschopgebied werd Balk onderuit gehaald door keeper Bouwman. De strafschop nam hij zelf feilloos en zette met een hattrick de 3-1 vlak voor rust op het scorebord.

Wie dacht dat Dieze West door deze tegenslag mentaal gebroken was in de 2e helft kwam bedrogen uit. OWIOS werd ver teruggedrongen en Dieze West joeg op de aansluitingstreffer. Die viel na een uur spelen. Een lage vrije trap bleef liggen in het strafschopgebied en met een sliding was Junny Samboe snel bij de bal en scoorde de 3-2. Tien minuten later sidderde de Oldebroeker aanhang. Simpel balverlies leidde een tegenaanval in van Dieze West en een ziedend schot spatte uiteen op de lat boven keeper Arjan Wittingen.

Met enkele wissels probeerde trainer Lindeboom het initiatief weer naar zich toe te trekken. Een voorzet van Cornell Balk bereikte Jasper Schut, maar zijn inzet ging hoog over. Met een individuele actie schoot Jasper Schut nog op de paal om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Met ruim zeven minuten blessuretijd liep de sportieve spanning, strijd en emotie hoog op. Uiteindelijk veranderde er in de stand niets meer en konden de 3 punten in Oldebroek blijven en blijft OWIOS in het spoor van de kopgroep.

Komende zaterdag speelt OWIOS weer een thuiswedstrijd en wel tegen Oene. Aanvang 14.30 uur.