De fractie op bezoek bij Fam van Staveren
De fractie op bezoek bij Fam van Staveren AB Elburg

Algemeen Belang bezoekt door wolf getroffen schapenhouders

12 april 2024 om 14:05 Politiek Ingezonden

Doornspijk – De wolf heeft in de afgelopen maanden flink huisgehouden in het buitengebied van Elburg, de Hoge Enk, ’t Harde en Doornspijk. Recent heeft de fractie van Algemeen Belang een werkbezoek gebracht aan de familie van Staveren. Zij zijn een van de getroffen schapenhouders uit Doornspijk.

Algemeen Belang spant zich al geruime tijd in voor beter beheer van de wolf. Beheer dat er, ook wat Van Staveren betreft, zeker moet komen. Deze familie is in korte tijd meerdere keren bezocht door de wolf, met als gevolg in totaal 19 dode schapen. René van Staveren heeft de fractieleden van Algemeen Belang bijgepraat over deze aanvallen en de gevolgen hiervan.

‘De impact van de bezoeken van de probleemwolven zijn enorm voor de schapenhouders’, zegt raadslid Rene Rozeboom: ‘Er moet echt iets gaan gebeuren op het gebied van beheer’.

Tijdens het bezoek werden ook de wolfwerende rasters besproken. Naast de hoeveelheid werk en kosten om de rasters te plaatsen, bleek bij de familie van Staveren dat de rasters de wolven ook niet altijd tegenhouden. Dit baart de schapenhouders zorgen.

Recent werd een petitie voor beheersmaatregelen van de wolf aangeboden aan leden van de Tweede Kamer in Den Haag. Hier was namens de gemeente Elburg naast burgemeester Rozendaal ook wethouder Wessel aanwezig.

Van Staveren: ‘Er zijn nu echt teveel wolven en de populatie blijft goeien, waardoor dit probleem eerder groter dan kleiner zal worden. Er moet echt iets gebeuren!’. De oproep is duidelijk: Algemeen Belang blijf jullie inspannen richting het rijk voor beheermaatregelen van de wolf!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie