Arjan en Enrico.
Arjan en Enrico. Studio Lusin

Nieuwe brandweercommandant voor Brandweer Elburg

2 mei 2024 om 10:47 Algemeen

Enrico Bruijnes is met ingang van 1 mei commandant van Brandweer Elburg geworden. 

Enrico volgt Arjan Bruijnes op, die sinds 1 mei 2015 leiding gaf aan brandweerpost Elburg. De post Elburg is zeer tevreden met het feit dat opnieuw een brandweerman uit eigen gelederen de leiding krijgt. Tijdens een speciale feestavond is teruggeblikt op de afgelopen 9 jaar en is benadrukt dat Arjan met veel passie en toewijding leiding heeft gegeven. De nu oud-commandant heeft zich continu ingezet om te zorgen voor een goede sfeer, om het team te versterken en om de verbinding met elkaar en andere hulpdiensten op te zoeken. Allemaal met het doel om de veiligheid in Elburg en omstreken te waarborgen.

Tijdens de feestavond werd ook afscheid genomen. Brandweermannen Harry Binnekamp, Ben Gardebroek en Hubert Bruijnes hebben alle drie een zeer lange staat van dienst. Zij speelden in de afgelopen jaren een essentiële rol binnen het team. Als vakmensen stonden ze paraat bij het bestrijden van incidenten evenals bij het voorbereiden van oefenavonden en het opleiden van aspirant- manschappen. Een oorkonde werd uitgereikt door burgemeester Jan Nathan Rozendaal. Als dank, waardering en erkenning voor de lange staat van dienst zijn de heren begin 2020 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het brandweerkorps is door de veiligheidsregio ook voorzien van nieuwe uniformen. Van de gelegenheid werd gelijk gebruik gemaakt om nieuwe teamfoto’s te maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie