Afbeelding
Annemieke Jolink

Opnieuw drie punten voor derdeklasser ‘t Harde

10 maart 2024 om 11:49 Voetbal

’t Harde wint met 3-2 van ZAC uit Zwolle en wint daarmee voor de 5e keer op rij. Deze serie zorgt er zelfs voor dat het team bovenaan staat in de 2e periode. Alleen moet OWIOS nog een wedstrijd inhalen en de Oldebroekers kunnen de leiding overnemen.

Trainer René van ‘t Goor hamerde vooraf erop om gelijk druk te zetten en zo op een vroege voorsprong te komen tegen de Zwollenaren. Dit lukte wonderwel ook nog eens. ZAC mocht de aftrap nemen en speelde de bal 10 seconden rond, toen onderschepte Stefan Marsman de bal en hij lanceerde Luuk Struik. Luuk legde de bal opzij en Quinten Turubassa scoorde binnen 20 seconden 1-0.

’t Harde bleef druk houden en ZAC kon niet in het spel komen. Een paar minuten later was het weer raak. Menno van ’t Hul wist vanuit het middenveld wederom Luuk Struik te lanceren. Luuk omspeelde de verdediger en kon daarna de keeper verschalken, 2-0. De thuisploeg bleef druk zetten, alleen was dit niet vol te houden en ZAC kwam steeds meer in het spel. Er kwamen steeds meer kansen en de groen-witte verdedigers moesten steeds vaker aan de noodrem trekken. Na één van deze overtredingen op zo’n 20 meter van het doel wist ZAC de vrije trap te verzilveren. 2-1 door Joey Groen en dit was tevens de ruststand.

Na rust was het ZAC dat sterk uit de kleedkamer kwam. Vele supporters zaten nog in de kantine toen de Zwollenaren de gelijkmaker wisten te maken uit een corner. Er ontspon zich een slijtageslag op het veld, beide ploegen wilden winnen en vielen met de beste intenties aan. Alleen was het allemaal niet meer zo fraai als in de eerste 45 minuten. Veel foute passes en aannames, maar de spanning en strijd verbloemde veel voor de talrijke toeschouwers.

Net als vorige week sloeg ’t Harde weer toe in de slotfase. In blessuretijd was het Henk Elskamp die vanuit een ingooi de bal op de paal wist te schieten, vanuit de rebound scoorde Dennis van Hulsteijn de winnende treffer.

Komende zaterdag speelt het team in Harderwijk tegen Zwart Wit’63.