Afbeelding
Annemieke Jolink

‘t Harde verslaat Dieze West na 2-0 achterstand

4 februari 2024 om 12:01 Voetbal

‘t Harde heeft de uitwedstrijd tegen Dieze West gewonnen. Na negentig minuten stond er 2-5 op het scorebord.

De thuisploeg schoot uit de startblokken, in de 5 e minuut was het al raak via Gino Anagagasti. De Zwollenaren bleven aanvallen en door matig verdedigend werk scoorde Cesar Martinez. Na een klein kwartiertje spelen stond het dus al 2-0. Waar de mannen in het groen-wit in de beginfase vooral het nakijken hadden op het fraai ogende veldspel van Deze West, kantelde de wedstrijd toch in het voordeel van S.V. ’t Harde.

Na een dom handgemeen van een aanvaller van Dieze West, kon hij met een rode kaart vertrekken. Rick Zanting schoot een strafschop binnen en Luuk Struik scoorde de gelijkmaker op slag van rust. Bij aanvang van de tweede helft was het vooral de vraag of ’t Harde het goede spel van delaatste fase van de eerst helft kon vervolgen. Waar Dieze West met 10 spelers ook gevaarlijk bleef, volge in de 75e minuut een treffer van Christiaan Palm. Van ruim 20 meter schoot hij de 2-3 achter de keeper in de kruis van het doel. Vervolgens tekenden Jari Bakker en Stefan Marsman voor respectievelijk de 2-4 en 2-5. Met deze zeer fraaie overwinning doet ’t Harde goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse C.

De komende twee zaterdagen zal er op sportpark Schenk om 14:30 worden geoefend tegen Oranje-Blauw uit Nijmegen op 10 februari en op 17 februari tegen V.V. Hulshorst. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 24 februari de derby tegen VSCO’61.