Afbeelding
Annemieke Jolink

‘t Harde kansloos tegen Zeewolde

25 maart 2024 om 09:04 Voetbal

Derdeklasser ‘t Harde heeft op eigen veld met 0-3 verloren van titelkandidaat Zeewolde.

De wedstrijd begon voorzichtig en de eerste 15 minuten waren beide teams vooral aan het aftasten. Wat opviel was de onzekerheid in de achterhoede bij ’t Harde. Beide teams kwamen steeds meer uit hun schulp en de aanvallers kwamen wat meer in beeld bij beide keepers. Na een mooie onderschepping van keeper Marc van der Streek was zijn uitworp wat minder nauwkeurig en kwam in de voeten van een speler van Zeewolde. De bal werd snel naar Ivor Wolters gespeeld en hij wist vanaf 20 meter de bal onberispelijk binnen te schieten.

De 0-2 en 0-3 vielen niet veel later, beiden werden door Collin van den Brink gescoord. Bij de 0-2 kreeg de aanvaller van Zeewolde alle tijd om de bal te verwerken binnen de 16 meter gebied en zo te scoren en bij de 0-3 sneden de aanvallers door de Hardeneze defensie. ’t Harde was even de weg kwijt en mocht van geluk spreken dat de scherpte verder ontbrak bij de polderbewoners. De ruststand was dan ook 0-3.

De tweede helft had verder op papier afgedaan kunnen worden. Zeewolde drong niet echt meer aan en vond het verder wel goed. ’t Harde was niet bij machte om Zeewolde over de knie te leggen en daarmee werd de ruststand ook de eindstand.