Afbeelding
Paul Berkhout

‘t Harde onderuit bij Zwart-Wit’63 in Harderwijk

17 maart 2024 om 10:42 Voetbal

Derdeklasser ’t Harde heeft de punten in Harderwijk gelaten. Na ruim 90 minuten voetbal stond er 2-1 op het scorebord voor Zwart – Wit ‘63. Daarmee was de eerste nederlaag van 2024 een feit voor ’t Harde.

De Hardenezen begonnen niet scherp aan de wedstrijd en na ruim 5 minuten spelen was het door onoplettendheid in de achterhoede 1-0. De bezoekers probeerden zich te herpakken, maar te vaak werd er de lange bal gespeeld, die met regelmaat niet aankwam. Zwart-Wit ging mee in het spel en zo ontstond er een rommelige wedstrijd die niet echt aantrekkelijk was voor de vele aanwezige toeschouwers.

Vlak voor rust kreeg ’t Harde twee goede mogelijkheden, alleen was de scherpte voor het doel van de tegenstander niet aanwezig. De ruststand was dan ook 1-0 voor de thuisploeg. Na rust werd er een feller ’t Harde verwacht, maar het was gelijk Zwart-Wit dat een doelpunt wist te maken. Dani van Dijk liet 2-0 op het scorebord zetten en de Harderwijkers zaten op rozen.

Trainer Van ’t Goor begon met wisselen, onder andere Henk Elskamp en Christiaan Palm kwamen het veld in. Het spel werd wat beter en er kwamen steeds meer goede kansen op de aansluitingstreffer. Uiteindelijk wist de ingevallen Dennis van Hulsteijn de aansluitingstreffer te maken. Met nog 10 minuten te gaan beloofde het een spannende slotfase te worden. Met nog een paar goede kansen op de gelijkmaker, was het deze week een keer niet raak en zorgde ervoor dat ’t Harde met 2-1 verloor in Harderwijk.

Zaterdag treft ‘t Harde op eigen veld koploper Zeewolde.