VSCO'61 verloor op eigen veld.
VSCO'61 verloor op eigen veld. Herman van der Wal

VSCO’61 na nieuwe nederlaag dieper in problemen

24 maart 2024 om 13:50 Voetbal

Met nog zeven wedstrijden voor de boeg is VSCO’61 verwikkeld in een hevige degradatiestrijd. Na de 0-2 nederlaag tegen ZwartWit’63 stapelen zich steeds meer donkere wolken boven sportpark De Heughte.

Een strijd die zich in eerste instantie toespitst om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Rechtstreekse handhaving is ver weg. Na de degradatie van het afgelopen seizoen waart ook dit seizoen het degradatiespook rond in Oosterwolde. Na een slechte start van de competitie wist VSCO’61 zich voor de winterstop te herstellen. Na de winterstop werd er slechts eenmaal gewonnen en dat was tegen rode lantaarndrager EFC’58. De overige wedstrijden werden gelijkgespeeld of verloren.

Ook zaterdag ontbraken er spelers vanwege blessures. Laatste man Ruben van der Kooi, aanvoerder Beert Bonestroo en spits Hans van Renselaar waren afwezig. Daarnaast begonnen twee vaste waardes op de bank, vanwege uiteenlopende redenen en de optelsom is snel gemaakt: een kansloze nederlaag en na afgelopen seizoen dreigt opnieuw degradatie voor VSCO’61. De wedstrijd tegen ZwartWit’63 begon nog wel redelijk voor VSCO’61. In de beginfase deed het niet onder voor ZwartWit’63 en de eerste kans was binnen vijf minuten voor VSCO’61. Uit een voorzet van Niels Elzerman schoot Jan van ’t Oever recht op doelman Farhad Didari af. Sam van der Spek kreeg hierna namens ZwartWit’63 vrije doorgang, maar strandde op doelman Django van der Landen. De VSCO’61-goallie moest halverwege knap redding brengen op een schot van Silvano Wild. Klaas van Woudenbergh kon VSCO’61 hierna op voorsprong zetten door fout uitverdedigen van ZwartWit’63, maar schoot de bal over het lege doel.

In het laatste kwartier van de eerste helft trok ZwartWit’63 steeds meer het spel naar zich toe en wistop een 0-2 voorsprong te komen. Eerst schoot Silvano Wild vanaf rand zestien de 0-1 binnen en opslag van rust scoorde Ruben Karssen uit een vrije trap de 0-2. De tweede helft was niet om aan te zien. ZwartWit’63 hoefde niet meer zo nodig en VSCO’61 was niet bij machte om gevaarlijk te worden.