Klaas van den Woudenbergh in actie.
Klaas van den Woudenbergh in actie. Dik Leusink

Doek lijkt gevallen voor VSCO’61 na nieuwe nederlaag in Hierden

15 mei 2023 om 08:35 Algemeen

VSCO’61 kan alleen in theorie rechtstreekse degradatie uit de 2e klasse nog voorkomen. Zaterdag leden de kanaries andermaal een nederlaag. In en tegen Hierden trok de thuisploeg met 1-0 aan het langste eind.

De eerste 25 minuten ontspint zich een wedstrijd waarin beide teams niet veel voor elkaar onderdoen. Het eerste echte gevaar speelt zich af voor het doel van Hierden. Steven van de Grift bereikt de achterlijn en trekt de bal buiten bereik van de keeper voor in de voeten van Klaas van Woudenbergh. Met alleen nog een verdediger van Hierden op de doellijn heeft hij de bal voor het inschieten, maar de bal gaat hoog over het doel.
De volgende kans is pas in de 42e minuut en wel voor de thuisploeg. Uit een goed opgezette aanval wordt de bal in de doelmond gebracht, maar de daaropvolgende kopbal treft geen doel en wordt weggewerkt. Op slag van rust wordt Klaas van Woudenbergh bijna opnieuw in kansrijke positie gebracht, ditmaal door Jan van ‘t Oever. Maar hij komt net een teenlengte tekort om tot een schot te komen. Ruststand 0-0.
Na de thee dringt Hierden sterk aan om een doelpunt te forceren. Vooralsnog zonder succes, want de gasten weten het doel schoon te houden. Toch blijft de treffer niet uit en valt er andermaal een nederlaag te noteren voor VSCO’61. Zaterdag komt Hatto Heim op bezoek.