Afbeelding
Harry ten Hove

Elburger Sportclub verslaat CSV’28 met 3-2

25 februari 2024 om 14:25 Voetbal

Elburger Sportclub heeft op eigen veld gewonnen van CSV’28. Na twee keer drie kwartier voetballen stond er 3-2 op het scorebord.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en in de 9e minuut was het raak. Donny Mulder draaide de bal vanuit een hoekschop over de keeper en een verdediger in de verste hoek, 1-0. Na een kwartier spelen was het wederom Donny Mulder die zijn weg vond door de verdediging van CSV28. Zijn schot ging echter rakelings langs de paal. Het werd na 28 minuten wel 2-0 voor ESC. Op rechts was het Ramon Flokstra die met een afgemeten voorzet spits Bert-Jan Kragt in stelling bracht. De keeper van CSV’28 zag er wederom niet goed uit en tastte mis bij deze voorzet. Kragt kopte de bal ongenaakbaar tegen de touwen. 

Na de 2-0 ging CSV’28 op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat leverde in de 35e minuut de eerste grote kans op. Een voorzet werd door iedereen gemist en de bal ging voor het doel langs. De bal werd teruggelegd voor een inlopende speler, zijn uithaal werd uitstekend gekeerd door doelman Joost van de Rozenberg van ESC. Twee minuten later was het echter wel 2-1, door een schuiver in de lange hoek. Voor rust zag hoofdtrainer Raoul Jessurun ook nog routinier Richard Boer het veld verlaten met een blessure, hij werd vervangen door Daan van Ommeren.

Na rust gingen de Zwollenaren op zoek naar de gelijkmaker. In de 56e minuut was het al zover, een schot net buiten het strafschopgebied verdween in het doel 2-2. En CSV’28 ging door, na bijna een uur spelen kon keeper Joost van de Rozenberg nog net een bal tegen de lat tikken. Gelukkig voor hem bleef de bal aan de goede kant van de doellijn liggen, zodat hij de bal voor het oprapen had. Een paar minuten later spatte een verwoestende uithaal op de kruising uiteen. Bij de rebound kreeg Joost van de Rozerberg er weer een hand tegenaan, verdediger Mathijs Frik roste de bal uit de defensie van ESC. 

Daarna was het de beurt aan ESC, via Ramon Flokstra kwam het eerste gevaar in de 70e minuut. Jarralt Boonen kwam het veld in voor Maxwell Duin bij de Elburgers. Een kopbal van Donny Mulder in de 78e minuut ging over het doel. Twee minuten later schoot CSV’28 aan de andere kant van het veld de bal op de lat. Uiteindelijk mocht de Elburger SC deze middag zich de gelukkigste prijzen. Zes minuten voor tijd haalde Jarralt Boonen uit, zijn schot strandde in de defensie van de Zwollenaren. Ramon Flokstra kreeg de bal voor zijn voet, zocht de vrije ruimte op en knalde de bal voor de 3-2 overwinning binnen. 

Zaterdag speelt ESC de uitwedstrijd tegen Reaal Dronten. Aanvang 14.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie