Afbeelding
Herman van der Wal

VSCO’61 verslaat Swift’64 en pakt eerste overwinning in de competitie

19 november 2023 om 11:14 Algemeen

In de uitwedstrijd tegen Swift’64 weet VSCO’61 de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Na een 1-1 ruststand wordt uiteindelijk met 1-4 gewonnen.

Een overwinning die past in het beeld van een steeds beter spelend VSCO’61 in de competitie. De beginfase van de wedstrijd was voor Swift’64 dat fel begon aan de wedstrijd en VSCO’61 onder druk zette. De eerste kans was dan ook voor Swift’64, maar Tom Roskam vond doelman Django van der Landen op zijn weg. Nadat het beginoffensief was weggeëbd ontstond een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij beide ploegen vol de aanval zochten, maar niet tot grote kansen kwamen.

Het doelpunt na een half uur spelen kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Weifelend optreden van de defensie van Swift’64 en doelman Kevin Dijkstra gaf Hans van Renselaar de kans om de 0-1 over de doelman in het doel te koppen. Swift’64 kreeg via Bas van Spronsen een grote kans uiteen rebound, maar schoot over. Even later wist Van Spronsen wel te scoren met een diagonaal schot en bepaalde daarmee de ruststand op 1-1.

Direct in de eerste minuut van de tweede helft nam VSCO’61 opnieuw een voorsprong. Niels Elzerman kapte zich vrij en schoot de 1-2 binnen. Langzaam maar zeker nam Swift’64 steeds meer het initiatief op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg ook enkele mogelijkheden, maar of het vizierstond niet scherp of doelman Django van der Landen stond op zijn post. Met nog twintig minuten te spelen scoorde Jan van ’t Oever uit een vrije trap van grote afstand de 1-3 in de kruising.

De wedstrijd leek hiermee beslist hoewel Swift’64 nog verwoede pogingen deed om de aansluitingstreffer te scoren. Toen Swift’64-speler Mike Korrel vanwege commentaar op en een duw tegen de scheidsrechter met rood het veld kon verlaten was het pleit wel beslecht voor Swift’64.

Diep in blessuretijd bepaalde Remon van der Graaf met een snelle rush de eindstand op 1-4. Zaterdag wacht thuis op sportpark De Heughte de derby tegen OWIOS.