Witter Mannen Ense,ble
Witter Mannen Ense,ble Ruud Wijnne

Witter Mannen Ensemble organiseert groot korenconcert op vrijdag 13 oktober in Grote Kerk Elburg.

27 september 2023 om 11:46 Algemeen Ingezonden

Op vrijdag 13 oktober organiseert het ‘Witter Mannen Ensemble’ een groot korenconcert in de Grote of Sint Nicolaaskerk te Elburg. De opbrengst van dit concert komt ten goede aan Zendingsprojecten van wijk West en Oostendorp en Wijk Oost van de Hervormde Gemeente in Elburg. Aanvang is 19.30 en de kerk is open vanaf 19.00

Aan dit concert werken mee, het al eerder genoemde ‘Witter Mannen Ensemble’ en 3 koren uit de regio. ‘Vox Humana’ uit Oldebroek, ‘Interkerkelijk koor ’t Harde’ en ‘Deo Cantemus’ uit Doornspijk vormen tijdens dit concert een groot gemengd koor van rond de 100 zangers. Al eerder zongen deze koren gezamenlijk tijdens de afgelopen Kerstdagen. Deze 3 koren staan onder leiding van Bert Gelderman.

Het ‘Witter Mannen Ensemble’ is ontstaan tijdens de coronaperiode waarin enkele mannen meewerkten aan de erediensten. Ze deden dit veelal onder leiding van Herman Witter. Dit groeide uit tot het ‘Witter Mannenensemble’. Aan dit zendingsconcert werken ook bekende musici uit de omgeving van de Noord Veluwe mee.

De fluitiste Willeke van de Bos heeft haar medewerking toegezegd evenals pianist Marco van de Graaf. Ook de sopraan  Ilse Overeem en bas/bariton Sierk Krol hopen deze avond hun medewerking te verlenen hetzij bij uitvoeringen van het koor of individueel.

De hervormde gemeente uit Elburg organiseert jaarlijks een activiteit ter ondersteuning van zendingsproject. Het benefietconcert wordt gratis aangeboden maar zal in het teken staan van het zendingsproject waarvoor dan ook een collecte wordt gehouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie