Op de foto dhr. Evert van de Poll die namens Van Gelder tekent en Henk Walles, voorzitter van de Botterstichting Elburg.
Op de foto dhr. Evert van de Poll die namens Van Gelder tekent en Henk Walles, voorzitter van de Botterstichting Elburg. Botterstichting Elburg

Van Gelder sinds kort hoofdsponsor bij Botterstichting Elburg

18 juli 2023 om 22:48 Algemeen Ingezonden

Van Gelder is de allernieuwste sponsor die zich aansloot bij de Botterstichting. Om de restauratie van de botter EB25 ook te kunnen betalen wanneer de bodem van de subsidies van provincie en fondsen in zicht komt, is de werkgroep sponsoring van Botterstichting Elburg steeds actief nieuwe sponsoren aan het werven en daar is nu een grote sponsor bij gekomen. 

“Door geschonken vertrouwen is er een prachtig sponsorcontract getekend met de algemeen directeur en eigenaar dhr. E. van de Poll van het grote Elburger infra bedrijf Van Gelder”, aldus een trotse voorzitter Henk Walles na de ondertekening. Van Gelder Groep sponsort over een periode van 3 jaar in totaal maar liefst 30.000 euro, waarmee een grote stap vooruit wordt gezet voor het benodigde budget.

Van Gelder is een Nederlands familiebedrijf. De geschiedenis van de organisatie start in 1916 toen de grondlegger van het bedrijf, Derk Kroeze, de opdracht kreeg voor het leggen van kabels voor de IJsselcentrale. In de jaren ’30 nam schoonzoon Hendrik van Gelder het stokje over. Hij legde het fundament voor de huidige Van Gelder-organisatie. In 1955 was het wederom een schoonzoon die de volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf zette. Onder leiding van Bep van Olst groeide de onderneming uit tot een allround aannemer, gespecialiseerd in kabel-, leiding- en montagewerken. In de jaren ’70 ging het snel met Van Gelder. Men zette de eerste stappen in de grond-, weg- en waterbouw. Met Evert van de Poll aan het roer, groeit het wegenbouwbedrijf uit tot een landelijk opererende organisatie met een hoofdkantoor in Elburg en vestigingen in heel Nederland. Sinds 1992 is Evert van de Poll eigenaar van het bedrijf. Van Gelder is inmiddels uitgegroeid tot een full-service infrabedrijf dat zich sterk maakt voor een toekomstige slimme, veilige en duurzame openbare ruimte.

“Voor de restauratie van de EB25 is veel geld nodig. De Provincie Gelderland draagt daaraan ongeveer 50% van de totaal kosten bij. Ook dit seizoen zijn er weer een aantal sponsoren die hun overeenkomst hebben verlengd of die zich voor het eerst aan onze Botterstichting hebben verbonden”,  licht sponsorwerver  en vrijwilliger Jan Foppen desgevraagd toe. Bij de Botterstichting is slechts één leermeester/scheepstimmerman betrokken, verder draait de hele stichting op vrijwilligers. Behalve de restauratie kost ook het onderhoud van de bottervloot veel geld. Dat moet binnen komen via verhuur van botters, individuele vaartochtjes, de jaarlijkse Elburger Botter Bedrijvenwedstrijd en de bezoekers van het Botter Museum. Daarnaast is er een groep donateurs verbonden aan de stichting, die zich ook een sociaal en maatschappelijk doel stelt: Jaarlijks verzorgen vrijwilligers voor Stichting Vaarkracht een prachtige vaardag voor kankerpatiënten en hun familieleden, er zijn diverse sociale projecten én basisscholen konden dit jaar met meerdere groepen gebruik maken van gratis lesmateriaal, gastlessen en vaartochten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie