Het college heeft steken laten vallen. Foto: Barry Wensink
Het college heeft steken laten vallen. Foto: Barry Wensink Barry Wensink

Kapvergunning niet in orde, maar bomen in ‘t Harde zijn al geveld

10 mei 2024 om 14:25 Natuur en milieu

Een verleende kapvergunning voor houtopstanden op een perceel aan de Prins Mauritslaan in ‘t Harde is door het college van Elburg onvoldoende onderbouwd. Omdat de bomen al zijn geveld, is het niet mogelijk om een herziene beoordeling op locatie uit te voeren. 

Wijnand Kooijmans

Dat maakt dat de vergunning in stand blijft en de werkwijze moet verbeteren. Tegen de kapvergunning was bezwaar aangetekend. De commissie bezwaarschriften kwam tot de conclusie dat de vergunning niet zonder nadere motivering in stand kon blijven. De vergunning moest beter worden gemotiveerd als het gaat om de vergunningplicht voor het kappen van een boom bij een omtrek van 1.30 meter op stamhoogte. Ook moest er een beoordeling komen rondom de waarde en levensvatbaarheid van de bomen en een motivatie waarom de opgelegde herplantplicht voldoet. De bomen zijn echter direct na ontvangst van de vergunning verwijderd. Dit ondanks de verplichting om de termijn van zes weken af te wachten die staat voor het indienen van bezwaren. 

Een uitgebreidere motivering is niet mogelijk. Intern is een beoordelingsmatrix opgesteld waarmee gewerkt wordt om herhaling te voorkomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie