Vuurwerkvrijwzone.
Vuurwerkvrijwzone. Deborah Palsenbarg

Opnieuw vuurwerkvrijezone in Elburg tijdens jaarwisseling

23 november 2023 om 10:50 Algemeen

Het college van burgemeester en wethouders heeft, net als vorig jaar, besloten een vuurwerkvrijezone in te stellen voor de Vesting Elburg. 

De zone heeft tijdens de jaarwisseling 2022/2023 goed gefunctioneerd. Op verzoek van bewoners en belangenorganisaties wordt de zone iets uitgebreid waardoor ook de historische vloot, in de havenkom, binnen de zone valt. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal is tevreden met dit nieuwe besluit: “Door het grote draagvlak onder bewoners en ondernemers in de Vesting, is de laatste jaarwisseling uitstekend verlopen. Mooi om te ervaren hoe zijzelf met hulp van het buurtpreventteam gevaar, schade en overlast door vuurwerk proberen te voorkomen. Omdat er naast zorgen voor de monumenten ook zorgen voor de historische vloot zijn, begrijpen we het belang van de kleine uitbreiding van de zone.”

Alle maatregelen die vorig jaar ingezet zijn, worden nu ook weer ingezet. Dus ook nu begint extra toezicht al in de weken voor de jaarwisseling. Met behulp van beveiligers en cameratoezicht is het toezicht een goed middel om preventief in te zetten en wanneer nodig achteraf daders te identificeren. Het verkleinen van de kans op gevaar, schade en overlast door vuurwerk is een gezamenlijke klus. Wij doen als gemeente samen met de politie weer een nadrukkelijk beroep op alle inwoners en ondernemers om samen op te trekken. In de eerste plaats door geen vuurwerk af te steken, maar ook door gebruik te maken van de mogelijkheid om overlast te melden via de politie of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).”
Burgemeester Jan Nathan Rozendaal benadrukt nogmaals dat Oud en Nieuw voor iedereen een fijne avond moet kunnen zijn: “Laten we met elkaar zorgen dat ook de komende jaarwisseling heel feestelijk verloopt, en zonder vuurwerk in de zone!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie