Schuldmaatje reikt de helpende hand.
Schuldmaatje reikt de helpende hand.

‘Ik wilde carrière maken, maar verloor de controle’

12 april 2023 om 16:15 Algemeen

SchuldHulpMaatje Oldebroek en SchuldHulpMaatje Elburg helpen inwoners van gemeente Oldebroek en Elburg om schulden te voorkomen of op te lossen. Hierdoor gaan de inwoners de toekomst weer met zelfvertrouwen tegemoet. Geldzorgen veroorzaken veel stress. Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Zo was dit ook het geval bij Erik:

Erik had hard gewerkt om zijn studie af te ronden en was daarna zijn eigen onderneming begonnen. Alles liep volgens plan en hij had een duidelijk doel voor ogen. Erik wilde carrière maken en zijn bedrijf uitbreiden. Met zijn harde werk leek de toekomst veelbelovend.

Dit kan ik toch zelf wel oplossen?

“Maar toen gebeurden er dingen waar ik geen invloed op had. Door ziekte verloor ik mijn baan en kwamen de inkomsten die ik had opgebouwd in gevaar. De kosten voor mijn gezin en mijn vaste lasten werden steeds moeilijker te betalen.” Erik dacht dat hij het zelf kon oplossen, maar dat bleek moeilijker dan hij had gedacht. Zijn inkomen daalde, de kosten stegen en hij raakte steeds verder achterop.

Ik realiseerde dat ik hulp nodig had

“Op een gegeven moment was ik de controle volledig kwijt en was ik niet meer in staat om zijn rekeningen te betalen. Ik had schuldeisers die op zijn deur klopten en Ik had geen geld meer om mijn minimum levensbehoeften te betalen”, vertelt Erik. ‘Ik realiseerde me dat ik hulp nodig had.

Mijn maatje hielp me met mijn vraagstukken

“De organisatie Schuldhulpmaatje hielp me om mijn financiën weer op orde te krijgen. Mijn maatje hielp me met elk vraagstuk, groot of klein. Door deze begeleiding kreeg ik mijn leven weer op de rit en kreeg ik weer duidelijk overzicht van mijn inkomsten en uitgaven. Ik kon mijn schulden aflossen en plannen maken voor de toekomst.”

Iedereen kan in een situatie belanden waarin de financiële problemen zich opstapelen en je de controle verliest. Maar er is altijd hulp beschikbaar. Als je in een vergelijkbare situatie verkeert, aarzel dan niet om contact op te nemen met Schuldhulpmaatje.

SchuldHulpMaatje Oldebroek
Email: info@schuldhulpmaatjeoldebroek.nl
Telefoonnummer: 06 55 06 86 09

SchuldHulpMaatje Elburg
Email: coordinatorshmelburg@gmail.com
Telefoonnummer: 06 40 69 97 90

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie