De deelnemers hadden vorig jaar een onvergetelijke dag.
De deelnemers hadden vorig jaar een onvergetelijke dag. Botterstichting

Meevaren met stichting Vaarkracht en de Botterstichting

2 mei 2024 om 15:15 Activiteiten

Stichting VaarKracht organiseert voor de derde keer samen met de Botterstichting Elburg een groepsvaartocht voor mensen die leven met kanker. Op woensdag 26 juni liggen vijf botters gereed om een vaartocht over het Drontermeer te maken. 

De ontvangst van de gasten op de Botterwerf is tussen 11.30 en 12.00 uur. Burgemeester Jan Nathal Rozendaal heet de gasten welkom, waarna het schippersbuffet volgt. Rond 13.00 uur gaan de schippers en gasten naar de schepen om tot circa 16.00 uur uit te waaien. Met een nazit met drankje, visje en livemuziek wordt de dag afgesloten.

Lieke Idsinga en Robert Rust van Stichting Vaarkracht: “Sinds 2013 varen mensen die leven met kanker mee op één van de schepen die VaarKracht beschikbaar heeft voor een dagje op het water. Inmiddels hebben in die jaren circa 11.000 gasten van een uitwaaidag gebruik gemaakt; stellen circa 150 schippers zich beschikbaar en zijn er 100 vrijwilligers die van deze vaardag een echte verwendag maken.”

En verder: “Om een indruk van zo’n vaardag te krijgen kan je even op de website van VaarKracht kijken. Daar zie je prachtige en sfeervolle belevenissen. Raak je enthousiast, kijk dan even op de VaarKalender en kies die vaartocht die bij je past. Je hoeft niet alleen te komen. Veelal kan je je met twee tot vier gasten aanmelden. En… de vaartochten bieden wij kosteloos aan.”

Aanmelden via vaarkracht.nl onder Groepsvaartocht 26 juni Elburg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie