SchuldHulpMaatje kan uitkomst bieden in moeilijke situaties.
SchuldHulpMaatje kan uitkomst bieden in moeilijke situaties.

SchuldHulpMaatje: ‘Iets betekenen voor een ander’

14 januari 2023 om 15:12 Algemeen

SchuldHulpMaatje Elburg en SchuldHulpMaatje Oldebroek helpen inwoners van gemeente Elburg en Oldebroek om schulden te voorkomen of op te lossen.

Hierdoor gaan zij de toekomst weer met zelfvertrouwen tegemoet. Dit doen ze niet alleen, maar samen met een SchuldHulpMaatje. Eén van de SchuldHulpMaatjes is Henk en hij geeft graag tekst en uitleg over hetgeen hem bezighoudt. “Een jaar geleden ben ik SchuldHulpMaatje geworden. Ik wilde graag van betekenis zijn voor een ander. Dus toen ik benaderd werd met de vraag om maatje te worden, twijfelde ik niet.”

Praktische hulp bieden Henk vindt het mooiste aan SchuldHulpMaatje zijn dat hij praktische hulp kan bieden aan mensen die het echt nodig hebben.

“Je helpt iemand een tijd en je bent een soort houvast voor diegene. Voor sommige mensen ben je echt hun laatste hoop. Ze weten bijvoorbeeld niet waar ze moeten beginnen of voelen zich in de steek gelaten. Als maatje probeer je ze te helpen in het brengen van orde en overzicht, waardoor er weer rust is en uiteindelijk een last van hun schouders valt.”

“Je krijgt als SchuldHulpMaatje goede coaching. Er zijn intervisiebijeenkomsten samen met andere maatjes. Je deelt ervaringen en geeft elkaar advies.” Volgens Henk is dit voor de onderlinge band heel goed: “Je weet dat je het niet alleen doet. En heb je vragen? Dan kan je terecht bij de coördinator. Het is prettig om iemand te hebben die met je meedenkt en uiteindelijk een knoop doorhakt in situaties die ik zelf lastig vind om in te schatten.”

Ben jij na het verhaal van Henk enthousiast geworden? Wil jij ook graag iets doen voor een ander en mensen helpen bij het op orde brengen van financiën? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met SchuldHulpMaatje Elburg of SchuldHulpMaatje Oldebroek.

SchuldHulpMaatje Elburg. Email: coordinatorshmelburg@gmail.com. Telefoonnummer: 06-40 69 97 90

SchuldHulpMaatje Oldebroek. Email: info@schuldhulpmaatjeoldebroek.nl.
Telefoonnummer: 06-55 06 86 09

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie