OWIOS kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel.
OWIOS kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel. NWVfoto.nl

OWIOS verspeelt periodetitel aan ‘t Harde

29 maart 2024 om 11:20 Voetbal

Het had een mooi avondje kunnen worden, waarop heel het groen en wit van OWIOS zich verheugde. Door de uiteindelijke 1-1 tegen het sterk verdedigende Oene gaven de Oldebroekers de periodetitel uit handen aan….buurman ’t Harde.

Dick van der Veen

Het enige gejuich na afloop kwam dan ook uit de kelen van de meegereisde Hardenezen. Daar beseffen ze zich heus wel dat ze het cadeautje alleen kunnen consumeren wanneer ze de plaats in de derde klasse veilig stellen. Wat dat betreft is die remise het best denkbare resultaat voor ’t Harde, dat nu nog een marge van drie punten heeft met Oene.

Het begint spectaculair met binnen een minuut twee 100 procent kansen voor de beide nummers elf, Mike van Zwolle en Cornell Balk. De eerste nam na zeven minuten revanche door een vloeiende combinatie af te ronden. OWIOS was daarna de bovenliggende partij die zich te pletter liep op de Oener muur. Ook werd alles afgestemd op Balk die extra bewaking kreeg waarmee de angel uit de aanval werd getrokken. 

De wedstrijd werd een klein kwartier onderbroken doordat de lampen uitvielen, maar ook nadat die weer aanfloepten zag OWIOS het licht niet…..Het tempo lag te laag met te weinig creativiteit, waardoor de tegenstander het met succes klein en kort kon houden. Pas in de 89ste minuut kwam OWIOS bij één van de talloze hoekschoppen in een scrimmage langszij. Daarna rende iedereen bij de thuisclub naar de frontlinie om alsnog de winnende treffer te produceren.

Dat leidde tot enorme gaten achterin, waardoor Jasper Mosterd en Mike van Zwolle drie niet te missen kansen kregen en de weer herstelde doelman Jacco van Olst zich onderscheidde door twee vrijstaande spelers voor hem van scoren af te houden. OWIOS voelde zich in de slotseconden tekort gedaan doordat arbiter Verduin geen strafschop toekende, maar de objectiviteit gebiedt te zeggen dat het OWIOS in deze vorm die overwinning ook niet met recht kon claimen. Trainer Siemen Lindeboom deelde in de domper, wat hem niet weerhield van een messcherpe analyse. “Na de winterstop lukt een aantal; dingen niet, missen we scherpte in de duels en komen we moeilijk tot scoren. Oene zette er veel inzet tegenover. Ik heb met een aantal wissels, het inbrengen van de licht geblesseerde Jasper Schut en achterin Robin Hop voor aanvoerder Marco Hoogland geprobeerd de passing te verbeteren, de druk naar voren nog meer reliëf te geven.

We hadden graag die periode binnen gehengeld, niet met het uitzicht op promotie, maar om ervaring op te doen met het spelen van zulke wedstrijden. Nu rest nog de derde periode, want het gat met de koplopers is te groot. Een plek achter de bovenste twee kan wellicht nog een extraatje opleveren. Ik had hier graag met een ander gemoed gestaan. Je hebt gelijk als je stelt dat de eieren al voor de paasdagen schier waren. Dit OWIOS is tot goed voetbal in staat, maar alleen nog niet zover om dat een seizoen lang vast te houden. Iedereen zit nu met een hangend hoofd in de kleedkamer. We weten in ieder geval waaraan we samen moeten werken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie