Afbeelding
NWVfoto.nl

OWIOS verprutst titelkansen met 0-5 nederlaag tegen Hattem

17 maart 2024 om 10:32 Voetbal

OWIOS beeft tegen Hattem een volslagen offday die uitmondt in een beschamende nederlaag van 0-5. De ploeg zit geen moment in de wedstrijd, creëert niet één fatsoenlijke kans en ziet zich achterin als een stel makke schapen voorbij gelopen door een hongerige bijtgrage wolf.

Dick van der Veen

“Onvoorstelbaar”, is het woord dat na afloop op ieders lippen ligt. Onvoorstelbaar dat een team na een reeks fraaie overwinningen, aangehaakt bij de kampioenkandidaten, zo ongeïnspireerd over de mat schuift. Tegen een opponent die juist de omgekeerde beweging kende: door drie opeenvolgende nederlagen van kopgroep naar de lage middenmoot afgezakt.

Je ziet bij Hattem aan alles dat het deze middag moet gebeuren. Fel in de duels, hoog tempo en één brok onverzettelijkheid. De thuisclub laat zich volledig overrompelen. Binnen vier minuten ligt de bal al twee keer achter Arjan Wittingen, die al een tijdje de geblesseerde Jacco van Olst vervangt.

OWIOS leert er niets van en mag blij zijn dat het bij rust de schade tot 0-2 beperkt ziet. Eerst krijgt Felix Besseler alle gelegenheid om een rush af te ronden; vervolgens schiet Wesley van Winsum knap vanuit een lastige positie raakt via de paal in de verre hoek. OWIOS creëert niets. Mike Bastiaan, die na zijn studie van de vierde divisieclub Meerssen op het oude nest is teruggekeerd, mag dan medespelers met enkele splijtende passes vrij zetten, als deze de knikker vervolgens in de voeten van de tegenstander schuiven richt dat ook niets uit. 

“Die buitenspelgoals kun je nog toeschrijven aan het feit dat we hoog opstaan, maar het is veel erger dat Hattem ons aan alle kanten voorbij loopt. Ze zijn feller, verliezen de tweede bal en laten het ons overkomen”, zegt aanvoerder Marco Hoogland. Hij vindt nog ergens een stuk wrange humor door op te merken dat OWIOS wel het meeste balbezit heeft. Maar op de conststering dat het daar niets mee uitricht kan hij slechts instemmend knikken.

De supporters verwachten na rust een andere instelling. Die is ook enkele minuten waarneembaar met meer druk op de Hattemer vesting. Totdat invaller Bram de Boer een aanval uit het boekje afrondt en de wedstrijd daarmee morsdood maakt. Trainer Siemen Lindeboom uit zijn frustratie met het wisselen van viert spelers tegelijk. 

Wanneer de reglementen het hem mogelijk hadden gemaakt waren dat er meer geweest. Besseler en Jort Blankvoort wrijven nog meer zout ion de wonden:0-05.Hoogland draait er niet omheen. “We waren om een of andere duistere reden niet gemotiveerd en haalden geen moment het niveau van de voorafgaande weken. Dat zijn de mysterieuze krachten in de sport.

We willen met z’n alleen gaan voor het kampioenschap. Door de overwinningen van de ploeg boven ons is het gat groot geworden. Niets is onmogelijk, maar dan zullen we elkaar dinsdag op de training wel diep min de ogen moeten kijken en in de komende weken spierballen moeten tonen. Belangrijk is de inhaalwedstrijd op donderdag 28 maart tegen Oene. Wint OWIOS, dan legt het beslag op de tweede periode. Bij een remise of erger komt die bij buurman ’t Harde terecht.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie