Vader Matthijs Knepper (links) en zoon Joram van Optiek Kale.
Vader Matthijs Knepper (links) en zoon Joram van Optiek Kale. José Oosthoek

Meer oog voor gezondheid bij Optiek Kale

26 maart 2024 om 06:00 Zakelijk

“Extra oogzorg, meer oogzorg en kortere lijntjes”, zo verklaart optometrist Joram Knepper de uitgebreide service van Optiek Kale. “In plaats van eens in de twee weken, is de optometrist nu driemaal per week in de winkel.”

José Oosthoek

“Onze opticiens zijn allemaal gediplomeerd, maar een optometrist gaat verder en is gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen”, legt Matthijs Knepper uit. “Een optometrist kan bijvoorbeeld doorverwijzen naar de oogarts. Onze optometrist is een klinisch optometrist, wat betekent dat hij ook werkt in een ziekenhuis of in een zelfstandig behandelcentrum. Drie keer per week is hij in de winkel, op afspraak. Voor een oogmeting kunnen mensen altijd binnenlopen, maar omdat de optometrist iets meer tijd neemt, werkt die op afspraak.”

Waar een oogmeting door een opticien kosteloos is, wordt het onderzoek door de optometrist bijna altijd vergoed door de zorgverzekering. “Bij suikerziekte verwijst de huisarts door naar ons”, aldus Joram Knepper. “Ook bij het vermoeden van een oogafwijking, bijvoorbeeld staar of glaucoom, dat kan in de familie voorkomen en erfelijk zijn, is het altijd een goed idee om dat te laten onderzoeken bij de optometrist. Het gaat immers om je gezondheid. Een opticien is er voor de sterkte van de ogen, een optometrist voor de gezondheid van de ogen.”

Nieuw bij Optiek Kale is de service dat de factuur van het oogonderzoek rechtstreeks bij de zorgverzekeraar ingediend wordt. “Bij alle zorgverzekeraars, net als in het ziekenhuis”, zegt Joram Knepper. “We verzorgen nu ook CBR-keuringen; de rijbewijskeuringen. We bieden die service aan onder supervisie van een oogarts.” “Bij elke oogmeting door de opticien wordt bij ons standaard een oogscan gemaakt”, vult Matthijs Knepper aan, de vader van Joram. “Dat is een extra service, en is eigenlijk al een vorm van oogzorg. Dit heeft preventieve waarde, wij zien soms symptomen van een onderliggende aandoening. Het oog is het enige orgaan waarin de bloedvaten zichtbaar zijn. Door op tijd oogonderzoek te doen, kun je vaak erger voorkómen.”

Optiek Kale is gevestigd aan Laan 12 in Nunspeet. Kijk voor meer informatie op www.optiekkale.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie