Stefan op de behandeltafel bij Danique.
Stefan op de behandeltafel bij Danique. Johanna Sijbel

Innofeet bij Contour Fysio in Oldebroek

30 januari 2024 om 05:45 Zakelijk

Na een diëtiste en kinderfysiotherapeut, is nu ook een podotherapeut gevestigd in het gebouw van Contour Fysiotherapie in Oldebroek. Danique Wagenvoort van Innofeet werkte al veel samen met Contour Fysiotherapie en is blij de samenwerking nu te intensiveren.

Johanna Sijbel

Wanneer Stefan Plugge van Contour Fysiotherapie bij zijn patiënten klachten zag die hij zelf niet kon behandelen, bijvoorbeeld een doorgezakte voet, belde hij regelmatig Danique. Danique stuurde op haar beurt patiënten door die zij niet verder kon behandelen. “Als podotherapeut zien we patiënten niet op vaste basis”, vertelt ze. “We meten regelmatig steunzolen aan en maken daarbij ook de voet of enkel los, maar voor bijvoorbeeld oefeningen voor meer spierkracht, verwijzen we mensen door naar de fysiotherapeut.” 

Stefan vervolgt: “We werkten al tijden fijn samen, maar doordat Danique nu fysiek aanwezig is in ons gebouw, is het laagdrempeliger. We kloppen nu gemakkelijk bij elkaar aan. We hoeven niet aan de telefoon of in een mail de situatie uit te leggen, maar vragen simpelweg of de ander even kort mee kijkt. Binnen een paar minuten kunnen we dan vaak wel inschatten of we wat voor de ander kunnen betekenen. Dat is voor zowel de patiënt als ons heel waardevol.”

Innofeet behandelt mensen met diabetes of reuma, maar ook sporters en mensen die klachten hebben aan hun enkel, knie, heup of rug. “Een groot deel van onze patiënten wordt doorverwezen door de huisarts”, legt Danique uit. “Maar ook zonder verwijzing kunnen mensen bij ons terecht. Mensen met een medische voet behandel ik en vervolgens houdt onze medisch pedicure, die wekelijks in het gebouw van Contour Fysiotherapie zit, het bij.” Danique benoemt nog dat podotherapeuten, medisch pedicures en orthopedisch schoenmakers Innofeet ook op andere locaties in de gemeenten Elburg en Oldebroek zit. Volgens haar is het voordeel van verschillende locaties dat ze altijd dicht bij de patiënt zit. “Ouderen uit Oldebroek komen nu zelf binnen lopen en zijn niet afhankelijk van bijvoorbeeld hun kinderen die ze moeten brengen met de auto.”

Kijk voor het maken van een afspraak of meer informatie op www.innofeet.nl of bel naar 088-031 3000.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie