Helmig:
Helmig: "Natuurlijk is het een prachtig kind, maar ik vind het nog moeilijk te bevatten dat het onze zoon is. Het is de eerste, het moet allemaal nog even wennen." Tekst en foto: Janneke van Boven

Baby van de Week: Roan Spronk uit Wezep

20 december 2016 om 10:04 Algemeen

Wezep - Rein Hendrik Jan Spronk is Baby van de Week. Hij is geboren op donderdag 8 december om 02.56 uur. Zijn ouders zijn Helmig en Desiree.

Het is feest aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep: voor het huis vlaggetjes en ballonnen, bij de achterdeur een krans. Binnen allemaal blijheid: Helmig en Desiree mochten hun eerste kindje verwelkomen. Roan is geboren in het ziekenhuis. De bevalling werd voortijdig ingeleid vanwege medische redenen. Het mocht al een paar dagen eerder, maar Desiree voorzag dat het kindje dan geboren zou worden in het sinterklaasweekend. Ze gingen samen op 6 december naar het ziekenhuis.

Anderhalve week te vroeg kwam hun zoontje ter wereld met de navelstreng om zijn nek. Eerst even hectiek vanwege de ademhaling van het kindje. Later ging het weer even anders dan verwacht, omdat de placenta niet kwam. Rond zessen ‘s morgens was het gezinnetje bij elkaar en werden de opa’s en oma’s gebeld. Beide opa’s zijn vernoemd. Ze waren er stil van, vertelt Desiree.

Voor opa en oma Van Asselt is Roan het eerste kleinkind en voor opa en oma Spronk het vijftiende kleinkind. Helmig en Desiree mochten na het bellen eerst nog wat slapen, maar dat lukte niet. Als ik Helmig vraag iets te vertellen over hun zoon, zegt hij lachend: “Natuurlijk is het een prachtig kind, maar ik vind het nog moeilijk te bevatten dat het onze zoon is. Het is de eerste, het moet allemaal nog even wennen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie