Een prachtige gelegenheid om de Kampvuuravond weer lekker buiten plaats te laten vinden rondom een aantal vuurtonnen. Back to the basic.
Een prachtige gelegenheid om de Kampvuuravond weer lekker buiten plaats te laten vinden rondom een aantal vuurtonnen. Back to the basic.

Kampvuuravond: een geliefde zoon!

19 juni 2017 om 17:27 Algemeen

‘t Harde - Donderdagavond 8 juni was een prachtige lente avond. Heerlijk weer en een zon die langzaam onderging. Een prachtige gelegenheid om de kampvuuravond die avond weer lekker buiten plaats te laten vinden rondom een aantal vuurtonnen. Back to the basic.

Na de inloop met koffie stonden een kleine veertig mannen klaar om de avond samen af te trappen met het zingen van een aantal prachtige aanbiddingsliederen. Onder ander het ‘laat de vlam weer branden, als een helder baken, als heraut van ’t morgenuur’ klonk over de weilanden. Net voordat spreker Arnaud de Gelder met zijn praatje wilden beginnen ontstond er wat reuring onder een aantal jonge aanwezigen. Er bleken nog een drietal ‘mannen’ gearriveerd te zijn die de avond graag wilden meebeleven. Wie echter goed keek zag dat het wel heel bijzondere mannen waren. Lange, blonde haren maar wel voorzien van snor een baarden. Deze bijzondere ‘imitatie’ mannen vielen dan ook al snel door de mand als een stel jonge dames die graag een stiekem wilden komen kijken op een Kampvuuravond. Uiteraard werd deze prachtige actie van deze dames gewaardeerd en mochten ze een tijdje rondkijken en zich onder andere laten inspireren door het verhaal van spreker Arnaud de Gelder.

Arnaud nam ons mee in zijn levensverhaal. Hoe hij er als jonge twintiger jarenlang op los had geleefd waarbij zaken als alcohol en softdrugs een belangrijke rol speelden. In de winter was hij als snowboard trainer in de Franse Alpen te vinden en in de zomer als surfer aan de kust. Totdat God hem in zijn kraag greep en liet zien hoe leeg en ’nep’ het leven was wat hij leefde. Vanaf dat moment veranderde zijn leven radicaal en staat zijn leven in dienst van God in plaats van in dienst van hemzelf. Hij moedigde de mannen aan om het lijntje met God kort te houden. Alleen op die manier kunnen we écht invulling geven aan het doel van ons bestaan als man, namelijk een geliefde zoon van God zijn. Dat is onze bestemming, daarom zijn we op aarde. Na deze mooie woorden riep Arnaud de mannen, die dat wilden, op om in tweetallen met en voor elkaar te bidden. Dat gaf een prachtig beeld van groepjes biddende mannen die elkaar voor de troon van de Koning brachten.

Na deze mooie momenten was er tijd voor verdere ontmoeting en gesprekken rondom het vuur. De nieuw aangeschafte barbecue deed opnieuw precies waarvoor hij is aangeschaft en de hamburgers werden weer heerlijk bruin gebakken. Het was al na 23.00 uur toen de laatste mannen met een voldaan gevoel, en geïnspireerd door een prachtige avond weer huiswaarts keerden.

De volgende kampvuuravond staat gepland op donderdag 13 juli. Reserveer deze datum dus vast in je agenda en zorg dat je er bij bent. Neem gerust vrienden of bekenden mee. Je bent van harte welkom!

www.kvaelburg.nl
Facebook: Kampvuur avonden - gemeente Elburg
Twitter: @kvaelburg

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie