Liesbeth Smit in de nieuwe Huiskamer.
Liesbeth Smit in de nieuwe Huiskamer. Hanneke Bloemendaal

Vrijheidsmaaltijd bij Huiskamer van Wezep

18 april 2024 om 06:00 Activiteiten

In een gloednieuwe, huiselijke ambiance wordt op zondag 5 mei bij de Huiskamer van Wezep de vrijheid gevierd met een gezamenlijke lunch.

Hanneke Bloemendaal

Het vieren van onze vrijheid met een Vrijheidsmaaltijd is een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. “Net als vorig jaar zijn de voorwaarden dat de maaltijd op 5 mei gehouden wordt en dat er een toost wordt uitgebracht op de vrijheid”, licht Liesbeth Smit van de Huiskamer van Wezep toe. “Daar voldoen we met plezier aan. Op zondag 5 mei starten we om 11.00 uur met koffie en thee gevolgd door een smakelijke lunch in buffetvorm. Een toost wordt uitgebracht door de Henk Kemp, nestor van de gemeenteraad. We zijn nog bezig met het organiseren van muziek en een bijpassend verhaal.”
Op 2 maart jl. vond er een feestelijke en muzikale start van de Huiskamer op de nieuwe locatie plaats. Er was toen al bekend dat er nog te veel moest gebeuren om alle activiteiten vanaf dat moment ook weer te laten beginnen. “De afgelopen weken hebben we ongelooflijk veel hulp van allerlei professionals gekregen. Inmiddels zijn er een toilet en een nieuwe keuken geïnstalleerd, hebben we op Marktplaats mooie deuren gevonden en heeft de achterwand een huiselijk behangetje gekregen. Op 5 mei zijn we klaar om maximaal 40 mensen te ontvangen voor het Vrijheidsmaal. Daarna gaan we weer van start met de andere activiteiten zoals het handwerkcafé, de taalgroep, Soep & Zo (de eerste keer is op dinsdag 7 mei om 17.00 uur), koersbal en dergelijke.”

Er zijn ook plannen voor nieuwe activiteiten als het opzetten van een wekelijkse ontmoetingsochtend voor ouders met jonge kinderen - “kom na het boodschappen doen lekker een kop koffie halen, terwijl de kinderen met elkaar spelen”- en een gespreksgroep als steun bij rouw en verlies. Dit wordt opgezet vanuit Humanitas Noord-Veluwe.” Ook kan iedereen hier terecht voor dingen die niet geschikt zijn voor je eigen huiskamer zoals het vieren van je verjaardag, het organiseren van een workshop of het houden van een vergadering. We staan altijd open voor ideeën, lukt het dan gaan we door, lukt het niet, dan stoppen we gewoon.” 

Opgeven voor de Vrijheidsmaaltijd kan tot en met 3 mei via info@dehuiskamervanwezep.nl, via 06-83988357 of door even langs te komen. Liesbeth besluit: “We zijn ongelooflijk blij met deze locatie. We zitten precies daar waar ook de mensen zijn. Mooi zichtbaar dus.” 

Meer informatie omtrent activiteiten en startdata is te vinden op www.dehuiskamervanwezep.nl en FB

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie