Liesbeth Smit en Ina Postma.
Liesbeth Smit en Ina Postma. Hanneke Bloemendaal

Nieuwe locatie voor Huiskamer van Wezep: ‘We gaan in afgeslankte vorm verder’

24 februari 2024 om 06:00 Algemeen

Na twee maanden van sluiting opent de Huiskamer van Wezep op 2 maart in een nieuw pand. Wezepers kennen het als het voormalige pand van de groentewinkel.

Hanneke Bloemendaal

“We zijn heel blij dat de gemeente overtuigd is dat er echt iets verloren zou gaan als we als Huiskamer niet door hadden kunnen gaan; heel fijn dat ze ons willen subsidiëren”, vertelt Liesbeth Smit. “Ook zijn we dankbaar voor de 10.000 euro die we gekregen hebben van de Rabobank naar aanleiding van hun 125-jarig bestaan -dit geld gaan we gebruiken voor de verbouwing en installatie van een keuken en toilet- en voor het advies van de Rotary.”
Het huidige pand is fors kleiner dan de vorige locatie, de voormalige Meidoornschool. “Qua ruimte waren we natuurlijk erg verwend. We zullen dan ook in wat afgeslankte vorm verder gaan.” Ina Postma geeft aan: “Zoals één van de vrijwilligers reageerde ‘we moeten even resetten’. Het had iets groter gemogen, maar we zitten nu wel meer in het zicht dan voorheen.” Het Kunstlokaal is verhuisd naar het pand van InteraktContour. Ook de Paskamer komt niet meer terug (’er zijn voldoende locaties in de omgeving met tweedehands kleding’) en maaltijden zullen niet meer bereid worden in het nieuwe pand. “Er is simpelweg geen ruimte om alles voor te bereiden. Wel gaan we door met ‘Soep en Zo’ op de dinsdag. Ook het koersbal komt terug, het repaircafé, de schaakclub voor kinderen, de handwerkclub, het upcycle-lab, de schilderclub, de SIG-taalgroep en Moedige Moeders. “Nieuw is de komst van Ixta Noa, een soort inloophuis voor mensen met GGZ-problematiek,” aldus Liesbeth.
Er worden twee aparte ruimtes gecreëerd, zodat het mogelijk is om twee groepen tegelijk te ontvangen. De mannen van het Repaircafé gaan helpen met de verbouwing. ‘s Avonds is de Huiskamer ook beschikbaar voor onder meer het houden van vergaderingen. “We zijn ook blij met de overkapping: bij mooi weer komen er stoeltjes buiten. Verder hebben we allerlei ideeën voor de toekomst, zoals het organiseren van lezingen en muziekavonden.”
Hoewel de verbouwing nog in volle gang is, is de Huiskamer van Wezep vanaf 2 maart weer geopend.
“We hebben een feestelijke start om 14.00 uur met de Van Limburg Stirumband. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. We zijn ook op zoek naar nieuwe gastvrouwen of- heren, dus wie daarvoor belangstelling: kom eens een kijkje nemen. Al met al hebben we veel zin in deze nieuwe start.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie