Afbeelding
Annemieke Jolink

‘t Harde en Zwolsche Boys delen punten: 2-2

5 mei 2024 om 19:53 Voetbal

’t Harde heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen Zwolsche Boys. Het is de derde puntendeling tegen een concurrent onderin de middenmoot de laatste weken.

De wedstrijd begon gelijkwaardig, maar na een minuut of 10 spelen kreeg ’t Harde de overhand en de betere kansen. Hielke van Schoten kwam als rechtsback met regelmaat de aanval versterken. Na een klein kwartiertje spelen deed hij dit wederom en gaf een panklare voorzet op Rick Zanting die op de paal kopte. De bal kwam voor spits Luuk Struik en de 1-0 kwam op het scorebord te staan. ’t Harde trok de teugels steeds meer aan en liet met mooi voetbal zien dat het de punten in ’t Harde wilde houden. Wederom een mooie aanval werd opgezet door Stefan Marsman, die de bal diep speelde op Dennis van Hulsteijn. Dennis liftte de bal oogstrelend over de keeper en de 2-0 was een feit. Dit was tevens de ruststand.

Na rust komen de Hardenezen goed uit de kleedkamer. Luuk Struik breekt op links door en met zijn schot passeerde hij de keeper Bram Jager, maar de bal belande op de paal. Niet veel later is het de opkomende Jelle van ’t Hul die een afstandsschot afvuurt op keeper Bram Jager, Bram pareert het schot en tikt de bal voor de voeten van Luuk Struik, helaas wist Luuk het net niet te vinden.Dan gaat de gouden voetbalregel in werking.

Binnen 5 minuten weet Zwolsche Boys de stand gelijk te trekken. Eerst wordt er door meerdere verdedigers lucht gedekt en kan Max Streppel vrij inkoppen. De 2-2 was hilarisch, maar bedroevend voor alles wat ’t Harde lief heeft. Een vrije trap van eigen helft wordt gewoon ingeleverd bij de tegenstander. De bal gaat diep, de verdedigers van ‘t Harde lieten de bal lopen voor de keeper Marc van der Streek, maar hij schoot de bal tegen een verdediger aan en de bal kwam zo voor de voeten van Melvin Hofman die de gelijkmaker scoorde.Daarna werden er wat wissels doorgevoerd, maar ’t Harde kon het tij niet meer keren en mocht achteraf blij zijn dat het bij 2-2 bleef.

Aankomende zaterdag speelt ’t Harde een uitwedstrijd tegen V.V. Hattem. Aanvang 18.00 uur.