WHC pakt opnieuw drie punten en stevent op het kampioenschap af. Foto: NWVfoto.nl
WHC pakt opnieuw drie punten en stevent op het kampioenschap af. Foto: NWVfoto.nl

WHC legt SVZW over de knie: 5-2

24 maart 2024 om 11:55 Voetbal

Door een 5-2 overwinning op angstgegner SVZW zet WHC een belangrijke stap richting het kampioenschap. Met een marge van tien punten op de naaste belager en nog zes wedstrijden te gaan mag het eigenlijk niet meer mis gaan.

Dick van der Veen

Mocht de concurrentie nog hoop geput hebben uit de misstap van de week eerder bij Stevo, dan ziet die zich nu ook voor een vrijwel onmogelijke opgave. Maar de buit is pas binnen wanneer die is afgeschoten en in de voetballerij kan het soms miraculeus toegaan.

De gasten uit Wierden, die het de Wezepers thuis knap lastig maakten, blijken op Mulderssingel vooral verdedigend erg kwetsbaar. In de achtste minuut is het Nathan Duim die goed voorbereidend werk van Jelle Post een vervolg geeft. Vervolgens loopt Jurian van den Brink de verdediging er uit op- een dieptepass en rond keurig af. SVZW is rijp voor een afstraffing. Het gaat een paar keer net goed en dan valt grensrechter Leendert Lindenhovius uit. Gijs van den Brink, de vader van, neemt met wederzijds goedvinden de vlag over. Na de 20 minuten die dat vergt is WHC helemaal de kluts kwijt, verkleint Jasper Groothuis de achterstand en kruipt WHC enkele malen door de mazen van het net.

Aanvoerder Jochem Oude Booyink daarover: “We konden elkaar niet meer vinden en hebben na de rust Stef van Oene steun aan het middenveld laten geven. SVZW mag dan veel balbezit hebben, echt gevaar ontstond er niet. Ik heb genoten van de wijze waarop we de omschakeling gestalte gaven.”

Dan eist Sargon Gouriye een hoofdrol op met drie doelpunten. De wijze waarop hij een bal in de verre hoek krult, een verdediger het bos instuurt en met een technisch hoogstandje het publiek in extase brengt, bewijzen dat hij voor dit team van grote waarde kan zijn. Dat de opponent in de slotfase de stand nog iets draaglijker maakt doet er niet meer toe. Even nog de grensrechter? Die denkt er niet over om een doelpunt te claimen als de bal volgens velen over de doellijn van SVZW is verdwenen. Hij krijgt de complimenten van SVZW, dat thuis veel heeft op te lossen. De keuze voor een elftal met zuiver lokale jongens pakt niet best uit.

Tijd om Jochem zijn vervolg te laten doen. “We wilden laten zien wie er in deze eerste klasse de baas is. Weet je, bij Stevo hingen we anderhalf uur voor het duel een beetje rond, wisten dat DZC’68 had verloren en dan sluipt er ongewild wat in. 

We vormen een hechte groep die wel wat averij heeft opgelopen met langdurige afwezigheid van sterkhouders als Jasper Bremmer, Sylvain Vierhuizen en Thijs Dekker. Mooi dat de bank dat op kan vangen. Neem Rinse van der Velde die ons een paar keer over de streep trok. Jasper komt misschien nog dit seizoen in actie; van de andere twee verwacht ik dat niet. Het zou mooi zijn als ik met een titel in de knip afscheid kan nemen om mijn voetballeven daarna op een laag pitje in een vriendenteam in Deurningen kan voortzetten. Het is nu zaak om scherp te blijven.” Voor komend seizoen is Bruce Lücke van VVOG aangetrokken om Oude Booyink te vervangen en keeper Mike te Wiele van Heino.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie