Afbeelding
Shutterstock

OWIOS verliest op eigen veld met 0-1 van Zwart Wit’63

28 januari 2024 om 14:02 Voetbal

In de subtopper tegen Zwart-Wit ’63 bleef OWIOS met lege handen. Het team uit Oldebroek verzuimde om de kansen af te maken en vlak voor rust kwam Zwart-Wit op voorsprong en won hierdoor met 0-1. Door deze nederlaag zakt OWIOS weg uit de subtop van deze klasse waar de onderlinge verschillen klein zijn.

Voor de derde keer op rij verliest OWIOS nipt een wedstrijd tegen een directe concurrent. OWIOS is zeker niet de mindere, maar trekt wel elke keer aan het kortste eind en staat nu op de 5e plaats. In tegenstelling tot vorige week stormde OWIOS in de beginfase over het veld en had Zwart-Wit ’63 niets te vertellen. Al in de beginfase moest keeper Farhad Didari optreden tegen inzetten van Florian Jonker en Corné Hamelink. Cornell Balk kwam even later net te laat inglijden om de voorzet van Erik van Haagen binnen te tikken. Na een kwartier was Florian Jonker alleen op weg naar het doel van Zwart-Wit ’63, maar op de 16-meter lijn werd hij nog net afgesneden. Cornell Balk haalde vervolgens nog de achterlijn, maar zijn teruggelegde bal werd hoog over geschoten door Erik van Haagen.

Daarna zakte de storm van OWIOS iets af en kwam Zwart-Wit ’63 iets meer van de eigen helft af. Na een half uur moest Jacco van Olst voor het eerst handelend optreden op een kopbal van dichtbij. Een voorzet van Zwart-Wit ging langs iedereen en werd een doeltrap. Net op het moment dat iedereen uitging van een 0-0 ruststand, sloegen de Harderwijkers toe. Mike Jansen sloop weg achter de rug van de verdediging en zijn lage voorzet werd binnengewerkt door Silvano Wild.

In de  e helft probeerde OWIOS de bakens te verzetten, maar kon niet echt kansen creëren. Na een uur spelen kwam OWIOS nog goed weg aan een grotere achterstand. Om een duel om de ingespeelde bal werd deze gemist door Marco Hoogland en uit het niets kwam Christijn Geerlings alleen voor Jacco van Olst,maar zijn inzet ging ruim naast. Met een dubbele wissel probeerde trainer Siemen Lindeboom het tij te keren. Het zat OWIOS ook niet mee. Binnen enkele minutenschoot eerst Cornell Balk op de paal, werd een inzet van de lijn gehaald door een verdediger en ging een inzet via een been van Zwart-Wit ’63 op de bovenkant vande lat. Met nog een aanvallende wissel met Niek van den Bosch voor Arjan Boonwerd de druk opgevoerd op het doel van Farhad Didari. OWIOS was wel steeds op de helft van Zwart-Wit ’63 en onverzettelijk, maar kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten.

Ook in de blessuretijd kwam er geen verschil meer in de stand en kreeg OWIOS geen loon naar werken. Door deze nederlaag blijft OWIOSop de 5 e plaats staan, maar lopen de andere ploegen in de top van de ranglijst verder uit.

Zaterdag speelt OWIOS de uitwedstrijd in Swifterbant tegen Swift ’64. Het betreft de heenronde van deze competitie. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.