Afbeelding
Wilfred Boon

DSV’61 verliest op eigen veld van Elburger Sportclub

10 december 2023 om 11:53 Voetbal

DSV’61 heeft op het eigen sportpark met 1-2 verloren van ‘buurman’ Elburger Sportclub.

De bezoekers hadden vooral in de eerste twintig minuten een veldoverwicht en kreeg de meeste kansen. Geleidelijk namen de oranjehemden het initiatief over en waren de Elburgers meer aan het counteren. De beste kans op de openingstreffer was ook voor DSV: een fraaie bal van Arnoud Zwep stuiterde via binnenkant paal terug in de handen van doelman Van de Heide.

Toen DSV in de tweede helft op een 1 – 0 voorsprong kwam door Patrick Visser, deed ESC er een stapje bovenop een bleken zij veel feller in de duels. De arbiter was een aantal malen coulant met de kleur van de kaart bij enkele zware overtredingen van ESC, maar hun felheid en strijd, normaal de sterke punten van de ploeg van Piksen/Huenestein, zorgde voor onrustig spel bij DSV . Dat werd de oranjehemden uiteindelijk fataal. Eerst viel de gelijkmaker na een dik uur spelen. Vervolgens kreeg ESC de 1- 2 op een presenteerblaadje aangeboden. Er werd voorin weinig druk gezet op de aanvallende acties van ESC en een wat verdwaalde bal werd door doelman Dekker niet op tijd bereikt. De ESC- aanvaller had een makkie om in het lege doel te scoren.

De drie punten gingen dan ook mee in de tas naar Elburg.