Protest tegen de komst van een AZC. Archieffoto: Dick van der Veen
Protest tegen de komst van een AZC. Archieffoto: Dick van der Veen

Hinderpalen komst AZC in Oldebroek verdwijnen

19 april 2024 om 11:04 Maatschappelijk

Nog niet alle belemmeringen in het kader van de stikstof- en natuurwetgeving zijn weggenomen, maar de komst van een asielzoekerscentrum tussen Oldebroek en ’t Harde is wel een heel stuk waarschijnlijker geworden. Burgemeester Tanja Haseloop van de gemeente Oldebroek laat het de raad weten na overleg met het COA en de provincie Gelderland. 

Dick van der Veen

“De stikstofberekening komt nog boven de vereiste nul uit. Daarnaast moet onderzoek flora en fauna plaats vinden. Er zullen waarschijnlijk migrerende maatregelen moeten worden genomen. Dat kan tijd kosten, maar men verwacht geen onoverkomelijke bezwaren. Op het moment dat COA de stikstofberekening rond krijgt en een aanvraag indient bij de provincie, gaan COA, provincie en gemeente starten met de participatie”, aldus Haseloop.

Er volgt nog een informerende nota waarin ook de spreidingswet wordt meegenomen. 

Het initiatiefvoorstel van ABO, gesteund door CVO, om de raad een bindend advies toe te kennen bij de aanvraag van een omgevingsvergunning werd wat ABO betreft ingetrokken nadat de burgemeester namens het college liet weten dat de raad wordt meegenomen in de besluitvorming. Voor CVO ging dat niet ver genoeg en die partij hield vast aan het voorstel dat in stemming kwam en vervolgens werd verworpen. 

Lees komende dinsdag meer over dit onderwerp in de papieren versie van Huis aan Huis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie