Behoud van de hondenuitlaatren op de huidige plek gaat ten koste vangeplande woningbouw.
Behoud van de hondenuitlaatren op de huidige plek gaat ten koste vangeplande woningbouw. Wijnand Kooijmans

Wethouder gaat om tafel met omwonenden over locatie hondenuitlaatren en speelveld in Doornspijk

11 april 2024 om 10:14 Maatschappelijk

Wethouder Henk Wessel is bereid met omwonenden te kijken naar een geschikte locatie voor een hondenuitlaatren en speelveld voor kinderen in het kader van de komst van een nieuwe functionele accommodatie in Doornspijk. Maar kan niet de garantie geven dat deze blijven op de huidige locatie.

Wijnand Kooijmans

Dat bleek tijdens de oordeelsvormende vergadering waarin door alle partijen werd gepleit voor het behoud van de beide veldjes.

Op de huidige plek zijn zestien woningen gepland. Die schrappen zou de gemakkelijkste oplossing zijn, zo gaf wethouder Wessel aan. Dat kwam hem direct op kritiek te staan van onder meer SGP en VVD die de woningen niet willen zien geschrapt. Dat wil de wethouder ook niet, hij wilde hiermee alleen aangeven dat overleg nodig is voor een oplossing.

Die ligt mogelijk in het opschuiven van de beide velden in de richting van het weidevogelgebied. Maar daarvoor is medewerking van de provincie Gelderland nodig waarmee hij in overleg wil. Partijen zien het behoud van de beide veldjes als belangrijk gezien de wensen van de omwonenden maar ook omdat het gaat om het behoud van een stukje leefbaarheid. Vrijwel alle inwoners van Doornspijk maken gebruik van de veldjes, het speelveld wordt ook regelmatig benut door de scholen.

Hoewel enkele partijen nog een voorbehoud houden ten aanzien van het indienen van moties of amendementen lijkt zich een duidelijke meerderheid af te tekenen voor het verder uitwerken van de plannen.

Er bestaan onder meer nog vraagtekens ten aanzien van het onttrekken van vijf miljoen uit de reserve van het sociaal domein. Partijen willen weten wat dan niet kan worden gedaan voor mensen die een beroep doen op bijvoorbeeld voorzieningen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Volgens wethouder Henk Wessel zit in de pot in totaal tien tot elf miljoen euro aan reserve. Hij vindt het om die reden verantwoord vijf miljoen te besteden aan de komst van de nieuwe accommodatie in Doornspijk. Mede omdat deze bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid in Doornspijk hetgeen als belangrijk wordt gezien.

Ook leven er nog vragen rond de verkeersontsluiting omdat naast de nieuwe multifunctionele accommodatie ook nog de school De Regenboog vanaf de andere kant van de Zuiderzeestraatweg West wordt verplaatst naar de beoogde locatie in de oksel van de Veldweg en de Lageweg. En de bouw van bijna veertig woningen is voorzien.

Volgens wethouder Wessel wordt ingezet op het principe auto te gast in de omliggende straten van de nieuwe accommodatie. Naar de meest gewenste ontsluiting op de kruising van de Veldweg en de Zuiderzeestraatweg wordt nog onderzoek verricht.

Zoals de wethouder aangeeft ook nauwlettend in de gaten wordt gehouden of via een andere weg, zoals de dorpendeal subsidies zijn binnen te slepen. Voor de meeste fracties speelt mee dat een meerderheid van de inwoners, ondanks dat er enige kritiek is, toch positief staan ten aanzien van het realiseren van het totale plan. De raad neemt nu een besluit, zo zegt Wessel over het verder uitwerken van de plannen en zegt daarmee nog geen definitief ja tegen de uitvoering daarvan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie