Afbeelding
Foto: NWVfoto.nl

Oscar het Orgelpijpje nieuwe ‘bewoner’ van Orgelmuseum Elburg

26 maart 2024 om 06:02 Maatschappelijk

Wethouder Bertus Jeensma van Cultuur opende vrijdag 22 maart samen met een paar kinderen de nieuwe kinderlijn in het Nationaal Orgelmuseum in Elburg. Oscar het Orgelpijpje verwelkomt nu de jeugd die aan hun rondgang door het museum begint aan de hand van een filmpje dat in de eerste kelderruimte wordt vertoond.

Naast een animatiefiguurtje in een speciaal voor het museum gemaakt filmpje is Oscar ook verwerkt in de nieuwe (papieren) speurtocht die alle kinderen bij hun bezoek aan het museum gratis meekrijgen. Zo is hij als echt poppetje in het museum ergens verstopt en is het de opdracht om hem te vinden. Verder zijn de bestaande muziekboxen in het museum uitgebreid met een ‘Oscarknop’: een speciale knop voor kinderen, die een muziekfragment met kinderliedjes activeert.

Het figuurtje Oscar is bedacht door cabaretier en animatietekenaar Silvester Zwaneveld. Samen met zijn vrouw Nanda Roep, die kinderboekenschrijfster is, heeft hij het filmscript geschreven en gemaakt. De muziekfragmenten zijn ingespeeld door de Elburger organist Jurjan Lipke en bevatten improvisaties op bekende kinderliedjes.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie