Afbeelding

VSCO’61 wint op eigen veld met 4-1 van Oene

5 mei 2024 om 19:44 Voetbal

VSCO’61 heeft op eigen veld gewonnen van Oene. Na negentig minuten voetbal stond er 4-1 op het scorebord en daarmee pakken de kanaries drie dure punten.

De thuisploeg moest het deze middag doen zonder spits Hans van Renselaar. Bij Oene ontbraken maar liefst vijf basisspelers. Het eerste kwartier van de wedstrijd was het aftasten en gebeurde er voor beide doelen vrij weinig. Van enig gevaar was geen sprake. Wel leek Oene optisch een overwicht te hebben, maar men kon dit niet uitdrukken in een doelpunt. De eerste mogelijkheid diende zich aan inde 18e minuut voor Arjan van ’t Ende, maar zijn schot van afstand was niet zuiver genoeg. Door slecht uitverdedigen werd Oene in de 23e minuut in staat gesteld de score te openen, maar vrij voor doel verzuimde men de trekker over te trekken.

Een aantal minuten later kwam de bal uit een goed opgezette aanval van Arjan van ’t Ende en Remon van der Graaf voor de voeten van Youri van ’t Hul. Maar hij stond net niet in goede positie om de wedstrijd open te breken. Twee minuten later was het wel raak. Een goed opgezette aanval, die begon bij Ruben van der Kooi. Hij zette Remon van der Graaf aan het werk, die op zijn beurt Niels Elzerman bediende. Laatstgenoemde speelde zich goed vrij en liet met een schuiver in de uiterste hoed de doelman van Oene kansloos (1-0).

Hierna brak een periode aan van slordig voetbal van de kant van VSCO’61. Een schot van een van de spelers van Oene verdween nog net over het doel. Maar op slag van rust was het wel raak. Opnieuw slecht uitverdedigen van de geel zwarte verdediging en Oene werd in de gelegenheid gesteld Mike van Zwolle in stelling te brengen. Met een harde en zuivere schuiver gaf hij doelman Django van der Landen het nakijken. Met deze tegenvaller voor de kanaries werden de kleedkamers opgezocht.

In de beginfase van de tweede helft gebeurde er vrij weinig, maar in de 58e minuut was het opnieuw Niels Elzerman, die wist te scoren. Dit na goed aangeven van Jan van ’t Oever. Oene moest nu meer risico’s nemen. VSCO’61 kreeg meer ruimte en leek de wedstrijd op slot te gooien. Een lange rush van Arjan van ’t Ende bracht hem alleen voor de keeper. Maar doelman Jordi Steenbergen wist voorlopig verder onheil te voorkomen. In de 75e minuut lukte hem dat niet. Klaas van Woudenbergh stuurde Remon van der Graaf weg op links. Hij wist de goed gepositioneerde Youri van Boven te bereiken en deze zorgde voor de verlossende derde treffer.Hierna kreeg Remon van der Graaf nog een goede kans om de voorsprong uit te breiden. Vanaf eigen helft mocht hij richting het vijandelijke doel vertrekken, maar ook ditmaal voorkwam de doelman erger.In de allerlaatste minuut wist Arjan van ’t Ende toch de eindstand op 4-1 te brengen. Een niet te missen kans joeg hij keihard in de touwen.

VSCO’61 boekte, zeker gezien het spel in de tweede helft, een verdiende overwinning. Zaterdag speelt VSCO’61 opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen Zwolsche Boys. De wedstrijd op het Jo van Marle sportpark begint om 14.30 uur.