Afbeelding
Annemieke Jolink

‘t Harde speelt opnieuw gelijk tegen Oene

21 april 2024 om 11:35 Voetbal

In het najaar speelde speelden ’t Harde en Oene 2-2 gelijk in ’t Harde. Dit keer stond er naar 90 minuten voetbal 1-1 op het scorebord in Oene.

Voor beide ploegen was het belang van deze wedstrijd duidelijk, er moest gewonnen worden. De punten zijn hard nodig voor lijfsbehoud in de 3e klasse C. Het verschil is precies één punt tussen beide teams in het voordeel van ’t Harde. Vanaf het begin van de wedstrijd was het wel duidelijk dat de Hardenezen hier meer van doordrongen waren. Vanaf het begin werd er druk gezet op het doel van de thuisploeg. Dit leverde in de 2e minuut een corner op. Zoals zo vaak dit seizoen werd er gescoord vanuit een corner. Dit keer was het Sam van Norel die de bal kon inkoppen na een goed genomen hoekschop van Pascal van Hulsteijn.

Na deze goede start gingen de bezoekers door met aanvallen, maar werd er niet zorgvuldig met de mogelijkheden omgegaan. Dit bleek uiteindelijk wel cruciaal, want Oene lag op de slachtbank. Ook kwamen de bezoekers steeds meer in personele problemen. Twee spelers knalden snoeihard tegen elkaar op en dat zorgde voor wat wisselingen. De groen-witten wisten hier niet van te profiteren en de ruststand was 0-1.

De goed leidende scheidsrechter Hogeweide floot voor begin van de 2e helft en ook dit was een kopie van de 1e helft. Binnen 1 minuut kwam ’t Harde gevaarlijk voor het doel van Oene. Luuk Struik breekt door op de rechterflank en geeft voor, maar de keeper van Oene weet de bal te onderscheppen. Wellicht was dit een voorbode voor de 2e helft. De trainer van Oene heeft in de rust de zaken goed neer kunnen zetten en had een antwoord op het spel van ’t Harde. De thuisploeg werd gevaarlijker en weet een aantal keer voor het doel van de goed keepende Marc van de Streek te komen.

De aanvallen van ’t Harde werden steeds onzorgvuldiger en zo nam Oene het heft in handen. In de 80e minuut is het dan raak voor Oene. In alle vrijheid kan de thuisploeg een aanval opzetten en weet Wouter van Amersfoort de gelijkmaker te maken. Hoofdtrainer René van ’t Goor doet een laatste poging en brengt twee nieuwe aanvallers in het veld. Dit zorgt echter niet voor een kentering.

Zaterdag 4 mei speelt ’t Harde thuis tegen Zwolsche Boys. Om half 3 wordt er afgetrapt op het hoofdveld van sportpark Schenk.