Afbeelding
NWVfoto.nl

WHC wint en staat met anderhalf been in 4e divisie

5 mei 2024 om 10:00 Voetbal

Na een eclatante 3-0 overwinning op NEO staat de poort van de vierde divisie voor WHC wijd open. Een remise komende zaterdag bij sv Grol in Groenlo is voldoende om de titel officieel binnen te halen. 

Dick van der Veen

Zo ongeveer voor het eerst dit seizoen zijn de Wezepers bijna compleet. Jasper Bremmer en Sylvain Vierhuizen zijn weer van de partij; alleen Thijs Dekker en Dinand Burgmeijer ontbreken nog. Was het uit in Borne nog een narrow escape tegen NEO, op Mulderssingel kwam deze opponent er niet aan te pas. WHC laat na om al in de eerste helft de wedstrijd te beslissen. De ene treffer in drie kwartier voetbal is een valse afspiegeling van het overwicht dat de ploeg op de mat legt. Wel een juweel trouwens. Na wat inleidende beschietingen speelt Jurian van de Brink aan het slot van een oogstrelende combinatie de bal in de voeten van de vrijstaande Sargon Gouriye die de keeper met een geplaatst schot geen kans laat.

Het lijkt er op dat NEO in die beginfase door de kruitdampen vooraf verdoofd is geraakt. Het komt niet uit de omsingeling. In werkelijkheid is het gewoon de verdienste van de thuisclub die na het eerste fluitsignaal alle spanning van zich afzet en kans op kans krijgt. 

Wellicht leidt het gemak waarmee dat gebeurt tot wat nonchalance. Ook de overigens goed leidende arbiter Luuk van Zuijlen werkt niet mee als hij bij zeker twee strafschop verdachte situaties protesten wegwuift. 

NEO komt wat beter in de wedstrijd, maar komt slechts sporadisch in kansrijke positie. Van een vracht aan hoekschoppen worden er twee in een identieke situatie de gasten noodlottig. In beide gevallen is het aanvoerder Jochem Oude Booyink die de bal het beslissende zetje geeft. Het blijft bij deze score: WHC morst doelrijpe kansen en NEO is onmachtig.

Opvallend gegeven is de schotvaardigheid van de aanvoerder, die al zes seizoen in Wezep een solide slot op de deur is, maar in de laatste twee wedstrijden al vijf keer scoorde en er in totaal negen in heeft liggen. Als de vraag rijst of hij pas in zijn laatste wedstrijden van een indrukwekkende carrière zijn plek heeft gevonden tovert hij een brede grijns op zijn gezicht.

Trainer Stephan Rahantoknam houdt er niet van om individuele spelers een pluim te geven, maar maakt een uitzondering voor zijn verlengstuk in het veld. 

Aanvoerder én trainer zijn er van overtuigd dat dit WHC, aangevuld met drie sterke aanwinsten, in staat moet zijn om zich ook in de vierde divisie staande te houden. Mits het besef er is dat je dan niet zoveel kansen krijgt en er wekelijks vol gas moet worden gegeven. 

“Ik zal het straks missen, de vriendschap die is ontstaan. Dat compenseert ruimschoots de lange ritten met Sargon naar Wezep. Ik blijf de jongens volgen”, geeft Jochem aan.

Stephan wil niet teveel aandacht voor zijn nominatie als trainer van het oosten. “Ik ben slechts het uithangbord van een hechte groep.” Beide delen een compliment uit aan de supporters die in de week voor de wedstrijd de groep uitbundig steunden en tijdens de wedstrijd het vuurwerk op zak hielden.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie