Afbeelding
NWVFoto.nl

WHC overklast Winterswijk en wint topper met 3-1

27 januari 2024 om 19:10 Voetbal

Zowel WHC als Winterswijk beginnen met een trits aan invallers hun duel aan de frontlinie. Het is al snel duidelijk dat de bezoekers daar de meeste last van hebben, want ze worden in de eerste 20 minuten overlopen. De 2-0 voorsprong die dat oplevert trekt de krachtsverhouding scheef. 

Dick van der Veen

A;s WHC in de euforie even de aandacht verslapt, is het bij de eerste de beste tegenaanval raak door niemand anders dan topscorer Martijn Veldhuis die op fraaie wijze de aansluitingstreffer produceert. Maar de doelpunten van WHC zijn ook van achttien karaats kaliber. Eerst is het Menno van de Worp die in een één op één situatie doelman Matthijs Ebbers geen kans laat en vervolgens kapt de uitblinkende Stef van Oene twee tegenstanders uit om de balk met precisie in de vrije hoek te krullen.

In het vervolg ontstaat wat meer evenwicht, maar de gemankeerde Wezeper defensie geeft weinig weg. In de tweede helft komt Winterswijk door enkele omzettingen wat meer aan de bal. ”Door enkele omzettingen raken we het overwicht op het middenveld kwijt. Dat levert ons meer ruimte op. Dan is het Stef die met zijn tweede de wedstrijd op slot gooit.” Trainer Stephan Rahantoknam noemt het de overwinning van het collectief.

“We maken in Doetinchem een misstap. Al in de kleedkamer spreken we af dat we het nummer één zullen blijven, ook al moeten we een groot aantal basisspelers missen als gevolg van blessures en schorsingen. Het zou voor mij een puzzel moeten zijn om er elf binnen de lijnen te brengen. Dat was het allerminst. Natuurlijk lever je wat kwaliteit in, maar we hebben een selectie die voor elkaar door het vuur gaat. Bovendien was er de drive om Jesse van ’t Ende, die een wereldreis maakt, een passend afscheid te bieden. Je ziet nu (polonaise na afloop; red.) dat hij op de schouders gaat. Een jongen die goed ligt in de groep. De periode die we binnen sleepten is een startbewijs voor een eventuele prijs, maar we willen meer.” Het cruciale duel tussen de minst gepasseerde en de meest productieve ploeg levert een duidelijke en terechte winnaar op. Winterswijk wekt in de openingsfase de indruk de nederlaag zo klein mogelijk te willen houden in plaats van de aanval op de koppositie te openen. Door de remise van SVZW is het een heel mooi weekend voor de Wezepers. 

Een mooie middag voor Dennis Fijn die sterkhouder Leon ter Wielen onder de lat moet vervangen en met een paar fraaie reddingen een aandeel heeft in de zege. Van Oene laat de lof over zijn beslissende rol deze middag van zijn schouders glijden. “We doen het gewoon samen, leven van wedstrijd naar wedstrijd.”Maar hij zal uiteraard best gelukkig zijn dat zijn scoringsdrift in fraaie treffers wordt omgezet. Komende zaterdag, uit tegen Hulzense Boys, is Jasper Bremmer er weer bij. Belan Zend staat nog een week aan de kant en het is afwachten hoe het herstelproces van enkele spelers zich voltrekt. 

Rahantoknam heeft het vizier kort na afloop al weer gericht op de wedstrijd komende zaterdag tegen Hulzense Boys, een ploeg die zich knap herstelde na een zwak begin.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie