Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Shutterstock

Elburg en Oldebroek doen mee aan ‘Noord Veluwe in 1 dag schoon’

21 september 2023 om 12:20 Algemeen

De gemeenten Elburg en Oldebroek doen dit jaar voor het eerst mee aan de ‘Noord Veluwe in 1 dag schoon.’ Deze grootschalige opruimactie vindt woensdag 11 oktober plaats in de gemeenten Elburg, Oldebroek, Nunspeet en Harderwijk. Het doel is de gemeenten schoner te maken dan ooit tevoren.

Er wordt verwacht dat duizenden mensen aan de actie gaan deelnemen. Het gaat dan om scholieren, bedrijven en vrijwilligers uit de deelnemende gemeenten. Iedere klas, bedrijf op groepje vrijwilligers krijgt een stukje Elburg of Oldebroek toegewezen. Via een speciale app kan men foto’s delen van het gevonden afval. Voor iedere tien vierkante meter afval ontvangt het goede doel naar keuze 11 eurocent. De scholen vallen ook onder de goede doelen.

De actie start 11 oktober met een kick-off bij het christelijk college Nassau Veluwe in Harderwijk. Hier zullen verschillende sprekers en vertegenwoordigers aanwezig zijn om de dag officieel te starten en de deelnemers te motiveren, samen met influenceer Milan Knol uit Zeewolde. Het plein is gevuld met 250 leerlingen van het college, de overige deelnemers kunnen de start volgen via een livestream.

Het initiatief is genomen door de gemeente Nunspeet in samenwerking met de omliggende gemeenten. Rijkswaterstaat, de Hortus en de Rubbiz Foundation met als doel de bewustwording te vergroten en een gedragsverandering te stimuleren rondom zwerfafval en milieubewustzijn.

Voor meer informatie, de deelnemers en het programma kan worden gekeken op www.in1dagschoon.com/noordveluwe Via deze pagina kunnen scholen, bedrijven en groepen vrijwilligers zich inschrijven om mee te doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie