De kinderen van de Looschool rapen afval.
De kinderen van de Looschool rapen afval.

Leerlingen van de Looschool doen mee aan schoonmaak challenge

16 oktober 2023 om 10:22 Algemeen

De leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de Looschool in het gelijknamige dorp werkten woensdag 11 oktober mee aan de ‘Noord-Veluwe in 1 dag schoon’ challenge.

De Noord-Veluwe in 1 dag schoon-challenge was een samenwerking tussen de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet en Harderwijk. “Wij hebben met onze groepen met deze grootschalige opruimactie meegedaan rondom de school”, licht Sandra Ruitenberg, leerkracht van groep 7/8 toe. “Het doel is om een dorp/stad schoner te maken dan ooit tevoren. Via een speciale app konden de klassen foto’s maken van het gevonden afval. Elke 10m2 afval was €0,11 waard. Dit geld wordt overgemaakt naar een goed doel en daar vallen de scholen ook onder.”

Bekende influencer en YouTuber, Milan Knol, kwam deze dag langs om een bezoek te brengen aan groep 5/6. Hij is ambassadeur van deze actie en kwam wat vertellen over afval op straat. De leerlingen mochten hem ook vragen stellen en kregen een handtekening mee naar huis. 

Na het bezoek van Milan gingen de leerlingen met een ouder in groepjes de wijk door. Ieder groepje had een hesje, een grijper, handschoenen en een vuilniszak om afval op te ruimen. “Na een uur afval ruimen hadden de leerlingen heel wat volle vuilniszakken verzameld. Een actie die heeft gezorgd voor actie, betrokkenheid, bewustwording van zwerfafval.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie