Afbeelding
NWVfoto

Lintjesregen in gemeente Elburg

26 april 2023 om 11:32 Algemeen

In restaurant De Haas in Elburg heeft burgemeester Jan Nathan Rozendaal zes inwoners van de gemeente Elburg de versierselen opgespeld, behorend bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Brigitte Hemming was tussen 1994 en 2002 raadslid voor D’66. Vanaf 1998 is zij verbonden, in verschillende functies, aan de Lokale Omroep Elburg. Onder meer als (hoofd-)redacteur, verslaggever, programmamaker, presentator en voorzitter. Zeven jaar was ze voorzitter van de Wmo-raad in Elburg. Vanaf de start van het Taalpunt in 2015 zet zij zich tot nu toe in als voorzitter van de lokale werkgroep taalvaardig. Hiernaast is zij actief als voorzitter van de Adviesgroep laaggeletterdheid. Verder helpt zij mensen het Duits te leren kennen door het voeren van conversatiegesprekken.

Henny Akster-Kroese is gedurende zeer lange tijd als vrijwilliger bij een aantal organisaties werkzaam. Zo is zij hoofd wijkteam in Doornspijk voor de collecte van KWF. Al sinds 1974 is zij hier als vrijwilliger aan verbonden. Ook vanaf 1974 is zij vrijwilliger bij de vrouwenvereniging Eben-Häezer van de Hersteld Hervormde Gemeente. Vanaf 1975 zet zij zich in voor de Doornspijkse Gymnastiekvereniging. Vele Doornspijkers kennen haar vanwege haar vrijwilligerswerk in de Bibliotheek, waar zij sinds 1976 boeken inneemt of gastvrouw is. Net iets minder lang is zij vrijwilliger bij de Nederlandse Patiëntenvereniging. Hier zet zij zich in voor de terminale zorg. Daarnaast was zij tussen 1990 en 2015 ook nog vrijwilliger bij de christelijke muziekvereniging Juliana uit Doornspijk.

Anja Grolleman-Kuijs helpt mee als vrijwilliger bij de kindernevendiensten en als voorganger bij de H. Norbertparochie. Van 1998 tot 2000 werkte zij als vrijwilliger bij VVV Elburg, om hier later enkele jaren in professionele dienst te komen. Vanaf 2008 tot heden is zij vrijwilliger bij de Botterstichting Elburg. Bij de inrichting en het beheer van het museum, het ontvangen van de gasten, organisatie van de boekingen van de vaartochten, de Botterdagen en als gastvrouw. Op een ander vlak is zij ook onmisbaar: als secretaris en PR-medewerker bij de Oranje Vereniging Elburg, sinds 2011

Marina Mackaaij is al lange tijd, sinds 1989, vrijwilliger bij de Zonnebloem, afdeling ’t Harde. Vanaf 2002 is zij gastvrouw bij Rafaël in Elburg. Soms reisde zij hiervoor naar Brazilië, ter ondersteuning van een zendingsechtpaar aldaar. Vanaf 2014 zet Marina Mackaaij zich in als maatje van een verstandelijk beperkte cliënt bij stichting Careander. Als collectant gaat zij sinds 2015 langs de huizen voor de Nierstichting Nederland. Vanaf dat zelfde jaar draagt zij haar steentje bij aan de Voedselbank Elburg, door deel te nemen aan de activiteitencommissie.

Cees Veldman is allereerst in Doornspijk bekend vanwege zijn langdurige betrokkenheid bij de christelijke muziekvereniging Juliana. Tussen 1992 tot 2017 maakte hij deel uit van het bestuur, eerst als penningmeester, later als voorzitter. Tussen 1998 en 2017 maakte hij deel uit van het schoolbestuur, bij de vereniging tot instandhouding van Christelijke scholen te Doornspijk. Eerst als penningmeester en later als voorzitter. Tussen 2015 en 2018 was hij actief in het proces bij het tegengaan van zorgmijding in Doornspijk. Hij heeft een grote bijdrage geleverd bij het instellen van voldoende vertrouwenspersonen bij de verschillende kerken, verenigingen en andere organisaties. Hierna heeft hij tot heden deelgenomen aan de werkgroep Doornspijk Pakt Aan. Ook ondersteunt hij een pleeggezin waarvan het kind geboren is met een ernstige beperking. Sinds 2017 maakt Cees Veldman als ouderling en jeugdouderling deel uit van de Hervormde Kerk in Doornspijk.

Henk van de Weg is gedurende zeer lange tijd vrijwilliger bij verschillende organisaties. Tussen 1975 en 2015 heeft hij zich ingezet voor voetbalvereniging VSCO’61 in Oosterwolde. De meesten kennen hem vanwege zijn inzet bij het oliebollen bakken, voor verschillende kerken en goede doelen. De schatting is dat hij in al die jaren zo’n 450.000 oliebollen heeft geschept. Sinds 1993 is hij als vrijwilliger actief in de kringloopwinkel.. Tussen 1995 en 2016 maakte hij deel uit van het bestuur van Buurtgebouw Oostendorp. Daarnaast heeft hij zich ingezet als mantelzorger binnen de familie, voor een ernstig gehandicapt kleinkind, die inmiddels is overleden. Ook ondersteunt hij anderen bij het tuinonderhoud of andere noodzakelijke klussen, die men zelf niet meer kan uitvoeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie