Hendrik en Lisanne tonen trots en gelukkig hun zoontje Joost. foto: Janneke van Boven
Hendrik en Lisanne tonen trots en gelukkig hun zoontje Joost. foto: Janneke van Boven

Baby van de Week: Joost Bovendorp uit Oldebroek

7 februari 2017 om 13:10 Algemeen

door Janneke van Boven
Oldebroek - Joost krijgt in de armen van zijn papa de fles. Hij geniet. En op zijn beurt is het papa die ook geniet; het ziet eruit alsof het dagelijks werk is van Hendrik. Lisanne is trots op hem.  “Hij doet alles voor Joost. Of het nu verschonen of het flesje geven is, het maakt hem niet uit.”

Als ik bel dat Joost Baby van de Week is, is Hendrik helemaal blij. Lisanne vertelt dat ze het beiden al hadden gehoopt. Sinds de twintig weken echo waren ze er al op voorbereid: de kaak, een open gehemelte en een lipje zou open zijn. Het kindje zou een schisis (hazenlip) hebben. Na de nodige onderzoeken bleek ook dat het kleintje in een stuit lag, een draaipoging was gepland, maar het ging allemaal anders.

Vier weken voor de uitgerekende datum braken de vliezen. Om 20.30 uur waren ze in het ziekenhuis en op donderdag 26 januari werd Joost om 23.20 uur met een keizersnede geboren. Alle lof van de ouders voor de begeleiding in het ziekenhuis. Alleen het lipje blijkt open te zijn. Ze hadden al een speciale fles gekocht, maar Joost kan uit een gewone fles drinken.

Alles ging heel voorspoedig en op maandag 30 januari mocht Joost in zijn eigen wiegje aan de Stationsweg in Oldebroek slapen. Gerrieke van de End uit Kamperzeedijk is een super kraamverzorgster, die haar mannetje staat aldus de ouders. Het is genieten in de kraamtijd. Hendrik en Lisanne Bovendorp hebben een zoon ‘door God gegeven’ schrijven ze op het geboortekaartje.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie