De foto is gemaakt in de babykamer voor de  muurschildering, die ze speciaal hebben laten maken. Natuurlijk in het roze! foto: Janneke van Boven
De foto is gemaakt in de babykamer voor de muurschildering, die ze speciaal hebben laten maken. Natuurlijk in het roze! foto: Janneke van Boven

Baby van de Week: Emma van de Kamp uit Wezep

4 april 2017 om 09:58 Algemeen

door Janneke van Boven

Wezep - Emma Jasmijn zag het levenslicht op 27 maart. Eddie van de Kamp en Tamara Doornwaard wonen aan de Hulststraat in Wezep. Op welk nummer zie je gelijk aan alle versieringen. Ook binnen is ‘alles roze’ versierd.

Iedereen weet al sinds de twintigweken echo dat het is een meisje. “Ik kom zelf uit een meisjesgezin en mijn zus heeft ook twee meisjes. Ik wilde het graag weten, anders zou ik me voor moeten bereiden op jongenskleding en met de babykamer inrichten was het ook handig”, legt Tamara uit. De echo werd gemaakt op 31 oktober, de verjaardag van de oma van Tamara. Daarom hebben ze Jasmijn gebruikt als tweede naam naar oma Jannetje Van ‘t IJssel in ‘t Loo.

Het was nog maar tien minuten zondag 26 maart toen de vliezen braken; zes dagen na de uitgerekende datum. Zondagavond rond achten kwam de verloskundige en stelde vast dat er nog maar vier centimeter ontsluiting was. Tamara was vermoeid en de weeën namen in sterkte af. Tijd voor een opname in het ziekenhuis.

Rond negenen waren ze present en gelukkig konden Tamara en Eddie om 03.43 uur Emma voor het eerst zien. “Ik dacht daar is ze eindelijk. Heel cliché, maar de pijn was ik meteen vergeten. Ik zat gelijk op een roze wolk”, zegt Tamara blij. Eddie noemt het ‘geweldig mooi’ en geniet van de vaderrol. In en uit bed halen: hij draait er zijn hand niet voor om. Beiden vinden dat de kraamtijd geweldig is, dankzij kraamhulp Wopkje.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie