Blauw Wit probeert een aanval van TweeVV te blokkeren
Blauw Wit probeert een aanval van TweeVV te blokkeren Gerhard Oostindie

Volleyballers Blauw Wit tonen karakter in Ede

20 november 2023 om 12:10 Volleybal

Bakkerij Jonker – Blauw Wit 1 heeft de uitwedstrijd in Ede tegen TweeVV met 1-3 gewonnen. Na het verlies in de eerste set toonden de mannen karakter en werd het goede spel van vorige week weer opgepakt. In de Talter werd dit seizoen al een aantal keer een hoog niveau aangetikt en nu was dat ook eindelijk het geval in een uitwedstrijd.

Om de mooie overwinning vorige week tegen SSS extra glans te geven, was er tegen TweeVV een goed resultaat nodig. De uitwedstrijd in Ede is doorgaans een lastige, maar vorig seizoen werd er tweemaal gewonnen in Ede; voor de competitie en in de halve finale van de beker. Met dat in het achterhoofd en het goede gevoel van de overwinning van vorige week, stapte Blauw Wit dan ook vol energie het veld op.

Door een goede servicedruk en vooral sterk blokkeringswerk opende Blauw Wit de wedstrijd met een 1-9 voorsprong. Maar die voorsprong smolt als sneeuw voor de zon en TweeVV wist zand in de Oldebroekse motor te strooien. Blauw Wit kreeg in set 1 een tik op de neus. De thuisploeg pakte set 1 met 25-20. Blauw Wit herstelde zich en toonde karakter in de rest van de wedstrijd. Het goede niveau van vorige week tegen SSS werd bij vlagen weer aangetikt. Daarnaast pakte de omzetting om de libero van TweeVV op te zoeken met de service, goed uit. Geert Spijkerboer en Daniël van de Weg zorgden met lange serviceseries in set 2 en 3 voor ruime voorsprongen die niet meer uit handen werden gegeven. Reinold Schoonhoven speelde zowel aanvallend als blokkerend een dijk van een wedstrijd en zette daardoor veel punten voor Blauw Wit op het scorebord. Alleen in de laatste set moest Blauw Wit even aanzetten om de Edenaren van zich af te schudden, maar echt in de problemen kwamen de Blauw Witters niet (13-25, 17-25 en 21-25).

De mannen kunnen terugkijken op een goede wedstrijd, waarin ze het verlies in set 1 om hebben weten te draaien en daarna 3 sets van hoog niveau hebben laten zien. Hierdoor stijgt Blauw Wit weer naar plek 2. Komend weekend zijn de mannen vrij. Over twee weken komt nummer 11 van de ranglijst, Libero’99 uit Dronten, op bezoek in de Talter,

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie