Nienke uit Wezep is ballenmeisje bij WK Volleybal. Foto: Rudolf Huberts
Nienke uit Wezep is ballenmeisje bij WK Volleybal. Foto: Rudolf Huberts

‘Dit maak je maar één keer in je leven mee’

Volleybal

Het WK Volleybal is van start gegaan. Veel inwoners van de gemeente Oldebroek waren afgelopen zaterdag aanwezig bij de wedstrijd Thailand-Turkije. Sommigen speelden zelfs een rol hierbij. 

Toen Oldebroek zich opwierp als gastgemeente voor Thailand tijdens het WK Volleybal voor vrouwen, werd Rudolf Huberts van Goed Bezig Oldebroek getorpedeerd tot kartrekker van een lokale werkgroep: “Samen hebben we veel lokale side-events opgezet die met name in de afgelopen weken plaatsvonden. We ontvingen het Thaise team in Oldebroek met de burgemeester en de Thaise ambassadeur. Een meisjesteam at met de volleybalsters en wij leverden een teambegeleider (Henk Stouwdam, red.) die de hele week met het team meeging. We hebben de wedstrijd Thailand-Turkije met zo’n tweehonderd Oldebroekers gekeken waaronder Stan (10) en Anita (42).” Het duo won VIP kaartjes voor de wedstrijd via een puzzel in deze krant. Ze waren nog een nooit bij een wedstrijd van internationaal niveau geweest, ondanks dat Anita zelf twintig jaar volleybalde. “We deden bewust mee aan de puzzel, het leek ons een hele belevenis en dat was het ook. Wat een geweldige sfeer en een tot het eind toe spannende wedstrijd”, vond Anita. “We volgden het WK nog niet zo, maar doen dat nu wel!” Ook voor Nienke van ‘t Ende (14), midvoor van VKZ,  uit Wezep was het een bijzondere ervaring. Zij mocht met vijf andere meiden van volleybalverenigingen VZK en Blauw Wit ballenmeisje zijn tijdens de wedstrijd. “Ik heb het echt geweldig gehad. Ik vond het gaaf om het spel van zo dichtbij mee te maken. Het contact met de speelsters en het publiek was nog wel het tofste! Een onvergetelijke dag, iets was je maar één keer in je leven meemaakt.” De wedstrijd was een waar spektakel. Turkije was vooraf favoriet en leek die rol waar te maken. “Vanaf de vierde set kwam het fysiek kleinere team van Thailand langszij”, aldus Rudolf: “Ze spelen met een bijzondere tactiek.” Het team kreeg de massaal toegestroomde Turkse fans er mee stil. De Thaise dames wonnen met 3-2.
De lokale activiteiten zitten er voor Huberts bijna op: “Deze week organiseert volleybalvereniging Blauw Wit nog een schoolvolleybaltoernooi. Daarna is het vooral samen kijken en genieten van de wedstrijden tijdens het WK.” Hij besluit: “Het is al met al een mooie impuls geweest voor onze volleybalverenigingen, het WK en de sport in het algemeen. Een groot dankjewel naar alle betrokkenen die dit hebben gerealiseerd!”

Tweehonderd
Oldebroekse
supporters bij
WK Volleybal

 Ballenmeisjes Nienke, Kirsten midden en Joëlle rechts uit Oldebroek.
advertentie
advertentie
Afbeelding
NLG Arbo Business Partner bij Business Club 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten Noord-Veluwe niet te spreken over opkopen stikstofrechten door Lelystad Airport 10 uur geleden
Afbeelding
Elburgse Tieners voelen zich al tien jaar thuis op andere plek 12 uur geleden
Afbeelding
Gezamenlijk kerstconcert van drie koren in ‘t Harde 13 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek Noordeinde bewijst zich 15 uur geleden
Afbeelding
Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal: OWIOS en VSCO’61 treffen koploper en runner-up 8 dec, 12:40
Afbeelding
Winnaars sinterklaasactie in Oosterwolde 8 dec, 11:35