Het Thaise Dames team Volleybal.  Foto: Jack Aalderink.
Het Thaise Dames team Volleybal. Foto: Jack Aalderink. Jack Aalderink

Warm welkom voor Thais volleybalteam in Oldebroek

Volleybal

Het Thaise volleybalteam werd afgelopen woensdag warm onthaald in de gemeente Oldebroek. Het Thaise damesteam verblijft hier in het kader van het WK Volleybal voor vrouwen. Oldebroek is gastgemeente en daarom werden de dames ontvangen door burgemeester Tanja Haseloop-Amsing. Ook de Thaise ambassadeur, Chatri Archjananun, was afgereisd naar Oldebroek om ze een warm onthaal te geven. Na het officiële gedeelte gaf het team samen met volleybalvereniging Blauw Wit een jeugdclinic.

In de Zwikmeule verwelkomde de burgemeester officieel alle Thaise aanwezigen met de woorden “Khop khun maak thi ma Oldebroek.” De speelsters waren zichtbaar onder de indruk van de woorden van zowel de burgemeester, de Thaise ambassadeur als een Thaise inwoonster van onze gemeente.
Naast gelukwensen, werd er ook wederzijdse dankbaarheid uitgesproken voor deze ontmoeting. Vanuit de gemeente bood de burgemeester het team en de Thaise ambassadeur een mand aan met lokale producten. Na het opeten van een typisch Nederlandse stroopwafel vertrok het gezelschap richting Kulturhus de Talter.

Ruim zestig kinderen namen in De Talter deel aan een volleybalclinic georganiseerd door Blauw Wit en Goed Bezig Oldebroek. Vol enthousiasme sloten de Thaise vrouwen zich hierbij aan. Ze stimuleerden de kinderen, speelden een demonstratiewedstrijd en er was ook nog ruimte voor vragen en het uitdelen van handtekeningen.
 Rudolf Huberts zag als coördinator van de lokale side-events de verbroedering door sport voor zijn ogen gebeuren: “Mooi om te zien hoe twee totaal verschillende culturen elkaar ontmoeten en er door sport al snel contact ontstaat. En dat zonder dat de kinderen en het Thaise team elkaar kunnen verstaan. Het plezier straalde er bij beide partijen vanaf!”

Na de clinic werd het team uitgezwaaid en vertrokken de dames naar hun hotel in Harderwijk, waar ze gedurende het toernooi verblijven. Daar dineerden ze ‘s avonds met een meisjesteam van volleybalvereniging Blauw Wit.
De eerste poulewedstrijd vindt zaterdag 24 september om 13,00 uur plaats in het Gelredome in Arnhem met Turkije als tegenstander. Hierna zullen de overige wedstrijden in Polen gespeeld worden. Het team wordt zaterdag aangemoedigd door zo’n tweehonderd inwoners uit de gemeente Oldebroek.

 Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing heeft een paar Thaise woorden in petto. Foto: Jack Aalderink.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Burgemeester in gesprek met ProRail over plaatsing camera’s bij NS-station 6 uur geleden
Afbeelding
Een eeuw Hervormd Elim in ‘t Harde: ‘Altijd al een hechte dorpsgemeenschap’ 14 uur geleden
Afbeelding
Woningbouw in Elburg: gemeenteraad geeft college steuntje in de rug 27 sep, 15:23
Afbeelding
‘Kleuren van de ziel- verrast door de Joodse mystiek’ 27 sep, 12:06
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ‘t Harde schiet uit z’n slof 27 sep, 11:15
Afbeelding
Run for the Message gaat voor 9e editie 27 sep, 09:31
Afbeelding
‘Dit maak je maar één keer in je leven mee’ 27 sep, 08:32